Rendőrségi

2015.12.06. 19:10

Fegyházra ítélték kábítószer birtoklással vádolt férfit

Pápa - Kábítószer birtoklása miatt súlyos, három és fél év szabadságvesztéssel sújtott jogerősen a bíróság egy 36 éves férfit, aki a fővárosban szerezte be a tiltott anyagot.

Mátételki András

A korábban üzletszerűen elkövetett lopás miatt elítélt K. Z. 2013-ban nem érezte jól magát a bőrében, ezért kábítószerhez nyúlt. A főváros-ban ismeretlen személytől 100 ezer forintért vett 108 gramm amfetamint, köznapi nevén speedet. Az „anyagot” gépkocsijának hátsó ülése mögé rejtette el. A pápai nyomozók 2013 júniusának elején - más ügy miatt - házkutatást kívántak nála tartani a pápai lakásán, amikor megérkezett a férfi a háztömb elé. A nyomozók átvizsgálták a kocsiját, ekkor találták meg nála a drogot. Őrizetbevétel után vér- és vizeletmintát vettek tőle, amiből kiderült, hogy kábítószer van a szervezetében.

A tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, azt mondta, azért vásárolt egyszerre ennyit, mert jó ára volt, s gyenge anyagként jellemezte eladója a tiltott szert. Tagadta, hogy bárkinek is adott volna belőle. Neki a drog leginkább hétvégén kellett, amivel oldotta a szorongását: könnyíteni akart a nyomasztó gondolatain. Igazolta, hogy a tárgyalásig hétszer vett részt elterelésen a győri kórház drog-ambulanciáján.A Pápai Járásbíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt a gépkocsivezetőként dolgozó K. Z.-t három év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtotta, egyúttal kötelezték a 140 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!