Programok

2015.06.07. 08:07

Programok, rendezvények Veszprém megyében június 8-tól

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 8-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! (x) Részletek ide kattintva

JÚNIUS 27.

Babák a világból

Ajka - A városi Múzeumban különleges babák tekinthetők meg a világ minden tájáról egy kiállítás keretében június 27-ig.  A kollekció Szilágyiné Farkas Ilona gyűjteményéből származik.

JÚNIUS 25.

Nemzeti Érték Gála

Veszprém – Nemzeti Érték Gála címmel rendezvényt szervez a Hungarikum Bizottság június 25-én csütörtökön 18 órakor a Petőfi Színházban. Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

JÚNIUS 19.

Kézművesek és zene

Devecser – A Hagyományőrző Somló Környéki Napok eseményeit a kézművesek bemutatói mellett június 19-étől rendezik a Kastélyparkban. A három napos programot Ferenczi Gábor polgármester nyitja meg pénteken a fúvósok előadását követően, majd operett, musical, modern tánc és zeneszó vár mindenkit. Másnap többek közt sportverseny, koncertek sora és Keresztes Ildikó előadása várja a vendégeket.  Vasárnap például Oszvald Marika lép fel, majd a Lord együttes koncertje zárja a három napos gazdag programsorozatot.

Karaoke party

Alsóörs – Karaoke bulit tart a Jolly-Joker együttes a strandon június 19-én, pénteken este fél nyolctól.

Hagyományőrző somlói napok

Devecser – A város önkormányzata, a Devecseri Városüzemeltetési Nonprofit Kft., a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a devecseri könyvtár és művelődési ház közös szervezésében rendezik meg a június 19–21. között a negyedik hagyományőrző Somló környéki napokat. A gazdagnak ígérkező kulturális programban a helyi és környékbeli művészeti csoportok mellett fellép Leblanc Győző, Tóth Éva, Oszvald Marika, Csere László, valamint Keresztes Ildikó. A rendezvény ideje alatt kézművesek portékáikat, a somlói borosgazdák tüzes nedűiket kínálják a színpad környékén a kastélyparkban. A gyerekeket népi játszóház, ügyességi játékok, légvár, lovaglási lehetőség, íjászat, jurtabemutató, üvegművesség várja. Az egészségfejlesztési iroda szűréseket biztosít a program-sorozat látogatói számára, a Magyar Vöröskereszt egészségvédelmi bemutatókat tart.

Irodalomtörténeti előadás és beszélgetés

Ajka - Totális rezsimek, egyéni választások címmel tart előadást Csabai Tamás irodalomtörténész, műfordító június 19-én 18 órától a városi Múzeumban. A program fókuszában Rónay György: A párduc és a gödölye című regényét elemzi majd az érdeklődőkkel közösen a szakember.

Falunap a Bakonyban

Tés – A jövő hét végén, június 19-én és 20-án tartja hagyományos falunapi rendezvényét Tés önkormányzata. Fodor-Bödös István polgármestertől megtudtuk, az ingyenes programsorozat péntek este 21 órától a térségben igen népszerű bulizenekar, a Funthomas Band élő koncertjével indul a helyi kultúrházban, majd másnap már reggeltől több helyszínen várják az érdeklődőket. Az iskola nagytermében Svehlik László és művésztársai képzőművészeti kiállítását tekinthetik meg, a sportpályán főzőversenyt tartanak, az óvoda udvarán népi játszóház várja a kicsiket, a kultúrház előtt pedig egészségsátort állítanak fel. Szombat délután 15 órától kulturális programoknak tapsolhat a közönség a kultúrházban, helyi és környékbeli táncegyüttesek, csoportok lépnek színpadra. Este az iskolai sportpályán a csókakői hunok tartanak látványos bemutatót, majd utcabál tartanak az Ikarus zenekarral. A sztárvendég Sihell Ferry és Henna lesz.

JÚNIUS 18.

Várostörténeti folyóirat

Veszprém – A Veszprémi Szemle várostörténeti folyóirat 37. számának bemutatóját június 18-án, csütörtökön délután fél ötkor tartják az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Évzáró hangverseny

Veszprém - A Pannon Egyetem Szimfonikus Zenekara és a Pannon Egyetem Kórusa közös évzáró hangversenyt ad június 18-án csütörtökön 19 órakor az egyetem aulájában. A rendezvényre a belépés ingyenes, az összegyűlt adományokat a Csermák Antal Zeneiskola növendékeinek hagnszerfelújítására és kottabeszerzéseire fordítják.

JÚNIUS 16.

Túra és természetismeret

Csopak - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága várja az érdeklődőket Csopakra június 16-án. A látogatók délelőtt 10 órától az igazgatóság kertjén átfolyó patak vízvizsgálatán vehetnek részt és vezetett túra keretében megismerhetik a Pele tanösvényt, amely 2013-ban az Év Ökoturisztikai tanösvénye lett Magyarországon. A kalandozás helyszíne az Angolkisasszonyok egykori üdülőjéből 2005-ben kialakított Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság központjának parkja.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Szegedi József A Cuha völgye a Bakony gyöngyszeme című előadása 16-án 17.30 órakor a Botev iskolában.

KIÁLLÍTÁS 

Veszprém: A Laczkó Dezső Múzeum június 16-án kedden 16.30-kor nyitja meg „A II. világháború emlékezete” című vándor-kamarakiállítását a Veszprémi Polgármesteri Hivatalban. A Laczkó Dezső Múzeum vándorkiállítással emlékezik meg az egész világot megrázó, emberéletben és anyagi javakban egyaránt borzalmas pusztulást okozó II. világháborúról. A kiállítás többségükben eddig publikálatlan háborús fényképeket mutat be, elsősorban a Laczkó Dezső Múzeum, továbbá Balogh Ákos, Pálffy Sándor, Piros György és Rainer Pál gyűjteményeiből.

JÚNIUS 15.

Várpalota: Krúdy Gyula: A Búcsú Senki szigetétől című könyv bemutatója 15-én 17 órakor a Thury-vár Thury termében.

JÚNIUS 14.

Interaktív előadás bábokról

Küngös – Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyereknap alkalmából szeretettel vár kicsiket és nagyokat a Ramazuri Bábszínház előadására június 14-én, vasárnap 15 órától. Az esemény helyszíne a küngösi Kingus-park. Június 20-án szombaton ugyancsak a Ramazuri Bábszínház szórakoztatja a közönséget Tésen, a községi könyvtár szervezésében.

Bábos előadás

Küngös – Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyereknap alkalmából vár kicsiket és nagyokat a küngösi Kingus-parkba a Ramazuri Bábszínház előadására június 14-én, vasárnap 15 órától. Június 20-án, szombaton a Ramazuri Bábszínház Tésen lép fel.

Kirándulások, túrák hétvégére

Óbudavár – Június 14-én, vasárnap rendezi meg a Zöld Bakancs Klub a 10 Templom Túrát, amelynek a lényege az, hogy a környező falvakban található 10 templomnál elhelyezett bélyegzőket használva kell érvényesíteni az ellenőrző füzetet. Szalagozás nincs, mindenkinek a saját maga által kitalált útvonalat kell követnie. A körülbelül 25 kilométeres túra az óbudavári Vilmos-háztól indul reggel nyolc és tíz között. A Zöld Bakancs Klub előző két Mount Everest túrája remekül sikerült, a várpalotai eseményen közel 150-en vettek részt, a bevételt az egyesület jótékony célra fordította. A Balatonfűzfői Polgárőr Egyesület szombaton szervez kirándulásokat, a Jáde 15 km-es és 25 km-es túra egyaránt a balatonfűzfői Jókai Közszíntérről indul, előbbi 18 és 20 óra, utóbbi 17 és 19 óra között.

JÚNIUS 13.

Tihanyi levendulaszedés

Tihany - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság június 13-tól július 5-ig minden nap 10 órától este 8 óráig várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

Tárlat a Vaszary Galériában

Balatonfüred - Bécsi biedermeier tárlat nyílik hétvégén a Vaszary Galériában. A művészeti stílushoz kapcsolódó festményeket, bútorokat is kiállítanak. A június 13-án, szombaton nyíló tárlat főként festményekre épül, a Szépművészeti Múzeum anyagából válogatott kiállítás több mint két évig lesz látható a Vaszary Galériában. A tárlatot Rostás Péter, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettese nyitja meg. A biedermeier irányzat a 19. században Közép-Európában a városi polgárság megerősödésével vált népszerűvé.

Díjátadó ünnepség

Veszprém – A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákjai és felkészítő tanáraik munkájának elismerésére ünnepséget rendeznek június 13-án, szombaton 11 órakor az egyetemi aulában.

Operabarátok összejövetele

Veszprém – A Veszprémi Petőfi Színház június 13-án, szombaton délután négy órakor a Latinovits-Bujtor Játékszínben rendezi  az idei évad utolsó Operabarátok kör összejövetelét. A program házigazdája Vikman Pál.

Regionális gyerek strandfocitorna

Zánka – Regionális gyermek strandfoci megmérettetést rendeznek vasárnap a zánkai Erzsébet-táborban. A torna megnyitóját 9.30-kor tartják, a küzdelem 10 órakor rajtol, az eredményhirdetés pedig 16 órakor. A viadalon tíz Bozsik-alközpont csapata indul. A résztvevők, A csoport: VFC USE, TIAC, Oroszlány, Dunaújváros, Felcsút. B csoport: Pápa ELC, Balatonalmádi, Dorog, Fehérvár FC, KVSE.

Főzőverseny Kárpátaljáért

Pápa – Közel ezer adag ételt készít majd el 42 csapat a játékfesztivál jótékonysági főzőversenyén szombaton délelőtt – jelentette be Áldozó Tamás polgármester. Mint mondta, az esemény bevételét kárpátaljai szórvány magyar közösségek számára ajánlja fel a város.A pápai képviselő-testület korábban már megszavazott egymillió forint támogatást a háborúban álló Ukrajna kárpátaljai területén élő magyar közösségek számára, illetve több helyi szervezet is tett lépéseket a segítségnyújtásra. Most Pál László, a beregrákosi református lelkész fogalmazott meg egy, a kárpátaljai magyarok támogatására irányuló kérést, aminek önkormányzata szívesen eleget tesz. Ehhez kapcsolódóan a szervezők minden pápait szeretettel várnak szombaton délben a Bajvívó térre egy jó ebédre.

Szombati túra

Tapolca – Szombaton túráznak a Tapolca VSE természetjáró szakosztályának tagjai, illetve az érdeklődők. Az aktuális esemény Becehegy-Bélap-völgy-Gyenesdiás, 16-17 kilométeres, útvonalat követi majd. A résztvevők a tapolcai vasútállomáson találkoznak 6.35-kor.

Túra a fák alatt

Bakonybél – Túrát vezet Mészner Viktor június 13-án, szombaton 10 órától a megszokott helyről, a vendéglőtől. A tizenhárom kilométeres út során a Táboros-hegy és az Odvaskő érintésével térnek vissza a természetjárók Bakonybélbe.

Népművészeti fesztivál

Ősi  – Népművészeti fesztivált rendez június 13-án, szombaton 15 órától az Ősi Művelődési Ház. Érkeznek fellépő néptánccsoportok Berhidáról, Pétfürdőről, Nádasdladányból, Szabadbattyánból, Tésről és Veszprémből, de műsort ad a házigazda Gólyahír Tánccsoport, és Zayzon Csaba is énekel a rendezvényen. A művelődési háznál ingyenes gyermek-programok várják a családokat. 

Nemzeti parkok hete

Megyei körkép  – Idén is gazdag programokkal várja az érdeklődőket a Nemzeti parkok hete rendezvénysorozat június 13-21. között. Geonap lesz a Hegyestűnél és a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, népi hangszerekkel ismerkedhetünk a tihanyi Levendula Ház kertjében. Túrázhatunk Csopakon az Év Ökoturisztikai tanösvényén.

Kávészünet Cseszneken

Csesznek – Június 13-án Cseszneken 16 órától koncertet ad a Kávészünet együttes. A rendezvény ingyenes.

Magyar Nemzeti Parkok Hete

Idén is gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket a Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozat június 13-21 között. Geonap lesz a Hegyestűnél és a balatonfüredi Lóczy-barlangnál, népi hangszerekkel ismerkedhetünk a tihanyi Levendula Ház kertjében. Túrázhatunk Csopakon az Év Ökoturisztikai tanösvényén.

Született Nagymamák

Tihany - Június 13-án 17 órától a Született Nagymamák című könyv szerzője, Fábián Mária dedikálja könyvét és beszélget az érdeklődőkkel a Tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontban.

Korai ébresztő

Kolontár – A Vaskacsa Off Road terepjárósai ébresztik a település lakosait június 13-án, szombaton a falunapon. Az éjszakába nyúló program 10 órakor szabadtéri szentmisével folytatódik. A főzőverseny 11 órakor indul, majd lesz többek között 15 órakor kommandósbemutató, 17 órakor a kolontári kiskórus fellépése. Lesz pónilovaglás, légvár, arcfestés, rendőrségi bemutató és utcabál 21 órától.

Ismét páros teniszverseny

Veszprém – A Jutasi úti szabadidősport-centrum a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan ismét versenyt rendez férfi amatőr párosoknak június 13-án, szombaton, délelőtt két kategóriában (amatőr teniszezők, társasági párosok). További információkat a helyszínen adnak, és jelentkezni is itt lehet.

Nosztalgiaműsor

Hidegkút  – A Tihanyi Musical Stúdió nosztalgiaműsorát láthatják a nézők a hidegkúti sportpályán június 13-án, szombaton, este hat órakor.

KIÁLLÍTÁS

Badacsonytördemic: H. Molnár Magda festő kiállítása 13-án 18 órakor a faluház nagytermében.

Balatonfüred: Cilinder és lokni című kiállítás megnyitója 13-án 11 órakor a Vaszary Galériában.

Zirc: S. Kárpáti György soproni fotóművész kiállításának megnyitója 13-án 16 órakor a Bagolyvár Panzióban.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Kabóciádé fesztiválnyitó ceremónia 13-án 15 órakor a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.

Badacsonytördemic: H. Molnár Magda festő kiállítása 13-án 18 órakor a Faluház nagytermében.

Balatonakali: Kertmozi nyitó ünnep 13-án 20 órakor.

Balatonfüred: Cilinder és lokni című kiállítás megnyitója 13-án 11 órakor a Vaszary Galériában.

Berhida: Könyvvásár 13-án 9 órakor a Kultúrházban.

Hidegkút: A Tihanyi Musical Stúdió nosztalgia műsora 13-án 18 órakor a sportpályán.

Inota: Családi nap 13-án 9 órakor az iskola udvarán.

Küngös: Ramazuri Bábszínház előadása 14-én 15 órakor a Kingus parkban.

Ősi: Népművészeti fesztivál 13-án 15 órakor, bál 20 órától a művelődési házban.

Várpalota: A Diadal Napján a Thury-várnál című játékos írásbeli vetélkedő 13-án 10 órakor a városi könyvtárban.

Zirc: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB Gyermek Színjátszó Köre bemutatja Miguel de Cervantes Szószátyárok című vígjátékát június 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap 17 órakor a Művelődési Házban. A darab szerint Don Sarmiento a nagyon gazdag, rendkívül peches és robbanékony természetű spanyol főnemes elkeseredetten keresi a gyógyírt felesége gátat nem ismerő szófolyamára. Már-már feladja, amikor a sors útjába sodorja Roldánt. A hétpróbás csirkefogónak vajon sikerül elhallgattatnia Donna Beatrixot? Az előadás rendezője Deribó Csaba.

S. Kárpáti György soproni fotóművész kiállításának megnyitója 13-án 16 órakor a Bagolyvár Panzióban. Miguel de Cervantes Szószátyárok című vígjátéka 13-án 17 órakor, 14-én 17 órakor a Művelődési házban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Légy jó mindhalálig – 14-én 17 órakor, bérletszünet.

Petőfi Színház: Latinovits-Bujtor Játékszín: Operabarátok köre – 13-án 16 órakor, bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City, június 13-14: Bosszúállók: Ultron kora 3D (12): 10.30 órakor. Jurassic World (12): 10.30, 14.40 órakor. Jurassic World 3D (12): szo: 12.00, 17.20, 20.00, 21.30 órakor, v: 12.00, 17.20, 20.00 órakor. Mad Max – A harag útja (16): v: 14.15 órakor. Mad Max – A harag útja 3D (16): szo: 14.15 órakor. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): szo: 15.50, 19.30 órakor, v: 19.30 órakor. Törésvonal 3D (16): szo: 13.20, 17.50, 20.10, 22.30 órakor, v: 13.20, 17.50, 20.10 órakor. Saul fia (12): v: 15.40 órakor. A kém (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): 11.40, 16.50 órakor. Sam – kismadár nagy kalandja (6): v: 10.00 órakor. Sam – kismadár nagy kalandja 3D (6): szo: 10.00 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 13-14: Saul fia (12): 18.15 órakor. Jurassic World 3D (12): 13-án 13.00 és 20.15 órakor, 14-én 16.00 és 20.15 órakor. A kém (16): 14 órakor.

JÚNIUS 12.

Szabad a kecó, vagy menjek színházba?

Ajka - A Bánfalvy Stúdió vígjátékát, a Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett című darabot  tekinthetik meg az érdeklődők június 12-én, 19 órától a VMK színháztermében. Mivel Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ágnes és Gesztesi Károly is színre lép a történetben, így a garancia már biztos a nevetésre.

Múzeumi előadás

Ajka – Totális rezsimek, egyéni választások címmel tart előadás-sorozatot Csabai Tamás irodalomtörténész, műfordító a Városi Múzeumban ma este hat órakor. Előadásának címe Mit mondana Platon vagy Shelley? Az előadóval Pávlicz Adrienn, a Néprajzi Múzeum könyvtárosa beszélget. A sorozat második része a Vérbíró estéje, időpontja június 19-e, 18 óra.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Kabóciádé családi fesztivál – felvonulás 12-én 16 órakor a Kossuth utcán.

Kisállatismertető 12-én 16 órakor a Dózsavárosi Könyvtárnál.

Balatonszepezd: Szepezdi Kincseink című előadás és a Sebestyén Gyula Kastély látogatása 12-én 17 órakor a közösségi házban.

Pápa: 25. Pápai Játékfesztivál és I. Pápai Cseh Sörfesztivál 12-14ig. Happily Ever After 83’ című film vetítése 12-én 17 órakor a városi könyvtárban.

Várpalota: A Diadal napja – egy igaz történet, várjáték 12-én a Thury várban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Színházkert: Bérletek éjszakája – 12-én 20 órakor.

Kabóca Bábszínház: Kolostorok és Kertek Rendezvénytér: XXII. Kabóciádé családi fesztivál 12-14-én: Felvonulás a Kossuth utcán – 12-én 16 órakor, nem bérletes. 

MOZI 

Veszprém, Cinema City: Jurassic World (12): 14.40 órakor. Jurassic World 3D (12): 17.20, 20.00, 21.40 órakor. Mad Max – A Harag útja 3D (16): 14.15 órakor. Poltergeist: Kopogó szellem 3D (16): 15.50 órakor. Törésvonal 3D (16): 13.20, 17.50, 20.10, 22.30 órakor. Saul Fia (12) (Premier): 19.30 órakor. A kém (16): 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. Holnapolisz (12): 16.50 órakor. 

Tapolca, városi mozi: Saul Fia (12): 14 órakor. Jurassic World 3D (12): 16.00 és 20.15 órakor. A kém (16): 18.15 órakor.

Színházi előadások 12-étől:

Veszprém, Petőfi Színház: Nagyszínház: Légy jó mindhalálig – 14-én 17 órakor, bérletszünet.
Petőfi Színház: Latinovits–Bujtor Játékszín: SzínházJegyetem 2.0 – 11-én 19 órakor, bérletszünet. Operabarátok köre – 13-án 16 órakor, bérletszünet.
Petőfi Színház: Színházkert: Bérletek éjszakája – 12-én 20 órakor.
Kabóca Bábszínház: Kolostorok és kertek rendezvénytér: XXII. Kabóciádé családi fesztivál 12–14-én: A helység kalapácsa – Nagyváradi Szigligeti színház Liliput társulat – 13-án 15 órakor, nem bérletes. Az a szép! – kiállítás gyerekkönyv-illusztrációkból – 13-án 16.30 órakor, nem bérletes.
Kormos képpel mutogat – 13-án 17 órakor, nem bérletes.
Palya Bea: Altatok – 13-án 18 órakor, nem bérletes. Danny mesél: The Ginger-bread Man – 13-án 19 órakor, nem bérletes. Éjszakai kalandtúra – 13-án 20.15 órakor, nem bérletes. Kutya-macska barátság – 14-én 10 órakor, nem bérletes. Csizmás kandúr – kerepelő színház – 14-én 11.30 órakor, nem bérletes.
Piknik a királyi párral – 14-én 13 órakor, nem bérletes. Zenekar a gomba alatt – 14-én 14 órakor, nem bérletes. Danny mesél: A fán lakó gyermekek – 14-én 15 órakor, nem bérletes. Ilók és Mihók- – Vaskakas Bábszínház – 14-én 16 órakor, nem bérletes. Zöld Marci, a körhintás betyár – 14-én 17 órakor, nem bérletes.
Kabóca Bábszínház: Fricska: Paradicsomleves betűtésztával – 13-án 21.30 órakor, nem bérletes.
Kabóca Bábszínház: Szent Imre tér: Kabóciádé – Paradicsomleves betűtésztával – 13-án 10.30 órakor, nem bérletes. Író–olvasó találkozó Varró Dániellel – 13-án 12 órakor, nem bérletes.

JÚNIUS 11.

Ramazuri Bábszínjátszóház

Lókút - Június 11-én, csütörtökön 10 órától  az általános iskolában a Ramazuri Bábszínjátszóház szórakoztatja majd a gyermekeket.

Amerikai Kuckó: tízévesek lettek

Veszprém – Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Amerikai Kuckója alapításának tizedik évfordulója alkalmából ünnepséget rendez június 11-én, csütörtökön délután fél hatkor. A veszprémi Amerikai Kuckó mintegy 6000 angol nyelvű kötetből álló könyvtárral rendelkezik. A Kuckóban kölcsönözhető 600 angol nyelvű DVD és helyben olvasható két tucat angol nyelvű magazin. Az Amerikai Kuckó évente rendszeresen tart programokat, klubfoglalkozásokat, előadásokat.

Nótaszínház

Balatonfűzfő – A Szögény Dankó Pista zenés játékkal   indul az új színházi évad június 11-én, csütörtökön este hat órakor a Művelődési Központ és Könyvtárban.

Nemzetpolitikai konferencia

Veszprém – Együttgondolkodás nemzetstratégiáról és nemzetpolitikáról címmel konferencia- és konzultációsorozatot szervez a Nemzetstratégiai Kutatóintézet június 11-én fél 10-től. A rendezvény helyszíne a Veszprémi Főegyházmegye Érseki Hivatala. A konferencia célja, hogy megteremtse a párbeszéd lehetőségét a nemzettel kapcsolatos tárgyköröket kutató kormányzati háttérintézetek, külhoni magyar szakértők és kutatók számára. Az előadások nemzetfilozófiai számvetéssel, nemzetstratégiai előretekintéssel foglalkoznak.

Ünnepi könyvhét

Veszprém – Június 11-én kezdődik az Ünnepi Könyvhét. Délután négy órakor Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntőt mond a Szent Imre téren. Részletek itt.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: II. Ramada Nyári Színház 2015 – Az Éless-Szín előadás-sorozatának sajtótájékoztatója 11-én 14 órakor a Hotel Ramadában.

Lókút: Ramazuri Bábszínház előadása 11-én 10 óra-kor az általános iskolában.

Várpalota: Sándor Zsuzsanna Csodafiú szarvas című regényfolyama második kötetének, A föld hét csínja című regény bemutatója 11-én 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.színház

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház, Latinovits–Bujtor Játékszín: SzínházJegyetem 2.0 – 11-én 19 órakor, bérletszünet.

MOZIMŰSOR 11-ÉTŐL:

Veszprém, Cinema City, június 11–17: BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12) szo–v: 10.30 órakor. JURASSIC WORLD (12) (Premier): cs–p: 14.40 órakor, szo–v: 10.30, 14.40 órakor, h: 14.40 órakor, k: 14.40, 20.00 órakor, sze: 14.40 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): cs: 17.20, 20.00 órakor, p: 17.20, 20.00, 21.40 órakor, szo: 12.00, 17.20, 20.00, 21.30 órakor, v: 12.00, 17.20, 20.00 órakor, h: 17.20, 20.00 órakor, k: 17.20 órakor, sze: 17.20, 20.00 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16): v: 14.15 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): cs–szo, h–sze: 14.15 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): cs: 15.50, 19.30 órakor, p: 15.50 órakor, szo: 15.50, 19.30 órakor, v: 19.30 órakor, h: 15.50, 19.30 órakor, k: 15.50, 20.15 órakor, sze: 15.50, 19.30 órakor. TÖRÉSVONAL (16): sze: 20.10 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): cs: 17.50, 20.10 órakor, p–szo: 13.20, 17.50, 20.10, 22.30 órakor, v–h: 13.20, 17.50, 20.10 órakor, k–sze: 13.20, 17.50 órakor. SAUL FIA (12) (Premier): p: 19.30 órakor, v: 15.40 órakor, k: 19.30 órakor. A KÉM (16): cs–sze: 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 órakor. HOLNAPOLISZ (12): cs–p: 16.50 órakor, szo–v: 11.40, 16.50 órakor, h–sze: 16.50 órakor. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA (6): v: 10.00 órakor. SAM – KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): cs: 13.00 órakor, szo: 10.00 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 11–17: SAUL FIA (12): 11–12-én és 16–17-én 14 órakor, 1–-15-én 18.15 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 11–12-én és 14–17-én 16.00 és 20.15 órakor, 13-án 13.00 és 20.15 órakor. A KÉM (16): 11–12-én és 16–17-én 18.15 órakor, 13–14-én 14 órakor.

JÚNIUS 10.

Bizonyítványosztás a Zeneiskolában

Ajka - A Nagy László Könyvtár és Szabadidő Központ színháztermében június 10-én,  17 órától a Zeneiskola növendékei évzáró ünnepséggel búcsúztatják a 2014/15-ös tanévet.

Finn zenekar hangversenye

Veszprém – A finnországi Jalasjärviből érkező Jalas Chamber kamarazenekar koncertezik Veszprémben. Az 1992-ben alakult hatvankét tagú együttest kedden Némedi Lajos köszönti a városházán. A kamarazenekar két koncertet ad: június 10-én, szerdán 19 órakor a Hangvillában, csütörtökön a Szent Mihály székesegyházban. A szerdai jótékonysági koncert bevételét a veszprémi versenyzongora vásárlására fordítják.

Szóval, tettel

Veszprém - Június 10-én, szerdán 16.30-kor nyílik meg a „Szóval, tettel” – A 200 éve született Rómer Flóris munkássága című kamarakiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban. A múzeum az előadáshoz kapcsolódó tárlatvezetést is tart.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Búzás Huba Kúszmászva Európa zsámolyán című kötetének bemutatója 10-én 16 órakor az Utas és holdvilág antikváriumban.

A finnországi Jalas Chamber kamarazenekar koncertje 10-én 19 órakor a Hangvillában.

Alsóörs: Harley Davidson motoros felvonulás 10-14-én az Európa Campingben.

Berhida: Véradás 10-én 15 órakor a Kultúrházban.

Városi Pedagógusnapi ünnepség 10-én 16 órakor a polgármesteri hivatalban.

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Chicago – 10-én 19 órakor, bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: június 10: BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 14.30 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 20.00 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 13.30, 18.00 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 16.00, 20.30 órakor. TÖRÉSVONAL (16): 13.10 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 15.30, 17.50, 20.10 órakor. A KÉM (16): 15.00, 17.30, 19.50 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 17.15 órakor. SAM - KISMADÁR NAGY KALANDJA 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 10: SWING (12): 14 órakor. A KÉM (16): 16.00 és 18.00 órakor, TÖRÉSVONAL 3D (16): 20.00 órakor. 

JÚNIUS 9.

RENDEZVÉNY

Veszprém: A Múzeumi Szabadegyetem záró előadása: Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus A világháború az irodalomban című előadása 9-én 16.30 órakor a Laczkó Dezső múzeumban.

Sportkonferencia

Devecser – Sportkonferenciát rendeznek június 9-én a kastélykönyvtárban. Az általános iskola uniós pályázata keretében a Coerver-módszer tapasztalatairól értekeznek meghívott szakemberekkel. Köszöntőt mond Némethné Takács Cecília tankerület-vezető és Mayer Gábor iskolaigazgató. Halász Lászlóné, a projekt szakmai vezetője és Mayer Gábor, a projekt vezetője tart beszámolót.

Tapolca: A védőnői szolgálat megalakulásának 100. évfordulója alkalmából kiállításmegnyitó 9-én 18 órakor a Tamási Áron Művelődési Központban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: június 9: BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 16.40 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 13.30, 18.00 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 16.00, 20.30 órakor. TÖRÉSVONAL (16): 13.10, 20.10 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 15.30, 17.50 órakor. A KÉM (16): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 14.00, 19.30 órakor. SAM- KISMADAR NAGY KALANDJA 3D (6): 13.00 órakor.

Tapolca, városi mozi, június 9: SWING (12): 14 órakor. A KÉM (16): 16.00 és 18.00 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 20.00 órakor. 

JÚNIUS 8.

Szünidőváró kerékpárosok

Tapolca – A Csermák József Rendezvénycsarnok szünidőváró kerékpáros túrára hív mindenkit hétfőn délután 17.30-tól. A Családi kerékpártúra a Köztársaság térről indul és Diszelbe vezet. A végállommáson a kerékpárok szépségversenyét rendezik.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Hossó Andrea Kincstári optimizmus és valóság című előadása 8-án 17 órakor a Padányi iskolában. 

Idegenek köztünk élnek – gigavetítés 8-án 21 órakor a Stromfeld Aurél utca 5-ös számú ház melletti füves területen. 

SZÍNHÁZ

Veszprém: Petőfi Színház: Nagyszínház: Ez a hely! – 8-án 19 órakor, bérletszünet. MOZIVeszprém, Cinema City: június 8: BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORA 3D (12): 16.40 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA (16): 18.00 órakor. MAD MAX – A HARAG ÚTJA 3D (16): 13.30 órakor. POLTERGEIST: KOPOGÓ SZELLEM 3D (16): 16.00, 20.30 órakor. TÖRÉSVONAL (16): 13.10 órakor. TÖRÉSVONAL 3D (16): 15.30, 17.50, 20.10 órakor. A KÉM (16): 15.00, 17.30, 20.00 órakor. HOLNAPOLISZ (12): 14.00, 19.30 órakor. SAM- KISMADAR NAGY KALANDJA 3D (6): 13.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi, június 8: SWING (12): 14 órakor. A KÉM (16): 16.00 és 18.00 órakor, TÖRÉSVONAL 3D (16): 20.00 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!