Bulivan

2015.06.09. 12:52

Kezdődik a Harley - Tele vannak a szállodák, csoportban jönnek a külföldiek

A fesztiválozók nagy része már megérkezett, az előkészületek pedig gőzerővel folynak. Szerdán kezdődik a négy napos Harley-Davidson Open Road Fest, melyre 35 ezer embert várnak. Az idei sztárfellépő a Europe szombaton áll színpadra.

Prevics Éva

Megteltek a környék szállodái, csoportokban jönnek a külföldiek a Harley fesztiválra. Sok a belga, ír, angol és német vendég, akik 5-6 éjszakát maradnak a régióban - tájékoztatta a Naplót Zei Melinda főszervező. A fesztiválozóknak a kemping koncertjein és programjain túl is kínálnak érdekességeket. Vezetett túrákat szerveznek nekik, melyek során megismerhetik a Balatont. Az Európa kempingben gőzerővel dolgoznak az utolsó simításokon.

Épül a Harley színpad. A képen: Ferenczy Gábor alpolgármester
Fotó: Stiger Ádám

A nyitónapon este fél tízkor Ganxsta Zolee és a Kartel hozza hangulatba a vendégeket. A szokásos felvonulást szombaton 11 órától tartják, a sztárfellépő a svéd Europe pedig szombaton este tízkor lép fel.

Alsóörs hetek óta készül a nyár legnagyobb eseményére. Csinosítják a települést, parkosítanak és a szúnyogirtás is a fesztivál előtti napokra esett - mondta Hebling Zsolt polgármester. 35 ezer embert várnak. A program a község idegenforgalmi bevételének harmadát adja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!