Hirdetés

2024.08.26. 14:19

Elhelyezkedési lehetőségek pénzügyi munkakörökben Siófokon és környékén

A pénzügyi munkatársak a legtöbb vállalat életében központi szerepet játszanak, hisz számos, az adott cég hatékony működését alapjaiban befolyásoló folyamatban működnek közre. Ezen folyamatokban akár Siófok és a környező városok vállalatainál is tevékeny szerepet vállalhatsz, például a most bemutatásra kerülő pénzügyi munkakörök valamelyikét betöltve!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Mérlegképes könyvelő

A mérlegképes könyvelők országszerte az egyik legkeresettebb pénzügyi szakembereknek számítanak a munkaerőpiacon. Nem jelent kivételt Siófok sem, ahol ugyancsak gyakoriak az erre a pozícióra vonatkozó álláshirdetések. Mindezt jól alátámasztja a SiofokAllas.hu weboldala is, amely portál kifejezetten a régió álláslehetőségeivel foglalkozik, és amelynek kínálatában már több alkalommal is szerepeltek siófoki könyvelői álláshirdetések.

A munkakör betöltői nem véletlenül ilyen keresettek, hisz a hatékony és a jogszerű működés szempontjából is kiemelt feladatok hárulnak rájuk. Ez alatt értendő például a számlák törvényben előírt módon történő rögzítése, az adatszolgáltatás a hatóságok felé, az éves beszámoló elkészítése, valamint a vállalkozás vezetőjével való együttműködés és folyamatos kapcsolattartás.

A pozíció felelősségteljességéből adódóan az elvárások is igencsak széleskörűek. A mérlegképes könyvelői végzettségen túl, naprakész számviteli és adózási ismeretekre, az MS Office programok haladó szintű használatára, valamint egyes könyvelői szoftverekkel kapcsolatos jártasságra is szükség lehet. Mindemellett pedig az analitikus gondolkodásmód, továbbá a nagyfokú pontosság és precizitás is elengedhetetlen a sikeres helytálláshoz.

Gazdasági ügyintéző

A gazdasági ügyintézői munkakör esetében szintén sokrétű felelősségekről beszélhetünk, amelyek adminisztrációs, kapcsolattartói és kimondottan pénzügyi feladatokra egyaránt kiterjedhetnek. Ennek értelmében a gazdasági ügyintézőknek feladata lehet a számlázás és számlakezelés, a pénzügyi nyilvántartások vezetése, utalások indítása, a szállítókkal való kommunikáció, valamint különböző pénzügyi kimutatások összeállítása is.

Az ilyesfajta lehetőségek esetében az elvárások eltérően alakulhatnak: egyes cégeknél akár pályakezdők is eséllyel pályázhatnak, míg máshol kifejezetten a pénzügyben már tapasztaltabb jelentkezőket részesítik előnyben. Annyi ugyanakkor elmondható, hogy a releváns pénzügyi végzettség, a magabiztos Excel-tudás, a kiváló kommunikációs képesség és a rendszerszemlélet is kiemelten fontos szempontként szokott felmerülni.

Pénzügyi vezető

A siófoki álláskínálatot azok is jó esélyekkel böngészhetik, akik már hosszú évek tapasztalataival rendelkeznek pénzügyi területen és vezetői pozícióban képzelik el karrierjük további részét. Persze ezen feladatkörhöz rendkívül nagy felelősségek is társulnak, magában foglalva különböző stratégiai feladatokat (pl. költségvetés-tervezés), illetve befektetési és kockázatkezelési tevekénységeket.

Nem beszélve a pénzügyi csapat munkájának irányításáról, ami ugyancsak egy megkerülhetetlen kötelesség. Ebből adódóan nem csoda, hogy egy ilyen pozíció elnyeréséhez általában felsőfokú pénzügyi végzettségre, legalább 5 éves tapasztalatra, mély szakmai ismeretekre, nyelvtudásra és nem utolsósorban kiemelkedő vezetői képességekre is szükség van.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában