zökkenőmentes beavatkozás

2017.10.03. 09:46

Milyen szempontok alapján válasszak fogorvost?

A minden szempontból megfelelő fogorvos megtalálása nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy félelmek nélkül tudjuk jó kezekben saját magunkat. A fogászati beavatkozások egyébként is kritikus területnek számítanak az egészségügy terén, hiszen a szakemberrel való közvetlen kapcsolat és a kezelések jellegének apropóján korántsem mindegy, mennyire bízunk meg benne, mint emberben.

A páciensek nagy része szorongva érkezik meg a rendelőbe és tart attól, hogy fájdalommal kell majd számolnia. Sokat hallani a félresikerült kezelésekről is, melyek további beavatkozásokat és szövődményeket vonnak maguk után. De vajon törvényszerű, hogy így kell ennek lennie? A fogászati beavatkozások mehetnek zökkenőmentesen is, és igen, az azokat megelőző időszak sem feltétlen kell, hogy feszültséggel teljen. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, mire érdemes odafigyelni fogorvos választás alkalmával.

Ha fogászati kezelésekről van szó, akkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek egyre gyakrabban választják a magánrendeléseket. A megfelelő klinika elsősorban nem az árak, vagy az utazási idő alapján kerül kiválasztásra, hanem rendszerint a szakemberek empatikus hozzáállásának apropóján. A Clinident Fogászati Centrum Budapest véleménye alapján is ez a legfontosabb szempont, majd követi azonnal a fájdalomcsillapítás minősége. Nem mindegy, mennyire korszerű alapanyag használ a fogorvos, és megoldható-e az érző idegek teljes kikapcsolása, s ezzel a valós fájdalommentesség.

Fontos, hogy olyan klinika mellett tegyük le a voksot, ahol helyben rendelkezésre áll a röntgenezéshez szükséges minden eszköz. Legtöbbször épp elég rávenni magunkat arra, hogy felkeressük az orvost, s ilyenkor nem szerencsés, ha még a vizsgálatokért is külön kell rohangászni. Szintén nem elhanyagolható a rugalmasság, ugyanis időhiánnyal küzdő mindennapjainkban sokszor csak este, ebédidőben, vagy hétvégén tudjuk megoldani, hogy felkeressük fogorvosunkat. A hagyományos rendelés keretein belül erre aligha adódna lehetőség, ám a megfelelő klinikán ez minden gond nélkül megoldható.

Ugyan az áraknál fontosabb tényezőket tartunk legtöbbször fontosnak, de természetesen az is lényeges, hogy mennyit kell majd fizetni egy-egy beavatkozásért, vagy egy többalkalmas kezelésért. Az interneten általában elérhetőek a magánklinikák árai, így a költségek is tervezhetővé válnak. A fogászati kezelés sokkal kevésbé visel meg páciensként akkor, ha biztosak vagyunk abban, a megfelelő szakember segít elmulasztani a fájdalmat, pótolni az elvesztett fogakat, vagy egyszerűen csak ragyogóan fehérré varázsolni a fogsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában