Pápa

2015.05.06. 18:28

Az év legjobb tűzoltója

Szalai Szabolcstól megtudtuk, az első esetkivonulása nem maradt meg élénken emlékezetében, a káresetek közül inkább a műszaki mentés áll hozzá közelebb.

Molnár Tímea

2009 óta gépjárművezetőként szolgál és szabadidejében is - mivel műszaki beállítottságú - a négy kereket választja.

Az év pápai tűzoltója legszívesebben quadozással múlatja az időt. Elmondása szerint sokat ad neki családja, gyermekei, négyéves kisfiával, Noellel Mezőlak mellett a horgászokat szokták megfigyelni, miközben otthon várja nemrég született kislánya, a 4 hónapos Lilla.


Unger Tamás, Pápa alpolgármestere (balra) gratulál Szalai Szabolcsnak az elismeréshez
Fotó: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az év tűzoltója címnek nagy értéke van a pápaiak körében, az elismerésről ugyanis az állomány tagjai maguk döntenek, maguk közül választják ki adott évre vonatkozóan a szakmai-erkölcsi szempontból legmegfelelőbb személyt. A díjat Veszprémben a megyeházán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös ünnepi rendezvényén vette át Szalai Szabolcs. A programon a megyei katasztrófavédelmi kirendeltség elhunyt vezetőjéről, Németh Tamásról is megemlékeztek. A tűzoltó alezredes 2011-ig a Pápai Tűzoltóság parancsnoka volt, innen került a megyeszékhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!