Hírek

2015.04.27. 16:58

Mi történhetett Németh Tamás baleseténél?

Veszprém – A megyében az év első motoros tragédiájának a katasztrófavédelem megyei igazgatója esett áldozatul.

Kovács Erika

Németh Tamás ezredesen már nem tudtak segíteni, belehalt sérüléseibe. Információnk szerint Németh Tamás Monostorapáti irányából ment Kapolcs felé motorjával. Vele szemben közlekedett egy személygépkocsi, amelyet egy középkorú férfi vezetett. Az autós híreink szerint egy parkolóhoz szeretett volna betérni, emiatt akart lekanyarodni az útról, amikor a vele szemben, egyenesen haladó motorosnak ütközött, amit feltehetően nem vett észre. A mentők tájékoztatása szerint a személykocsiban nem sérült meg senki. A motoroshoz perceken belül érkezett rohamkocsi és mentőhelikopter is, de életét már nem tudták megmenteni. Németh Tamás olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.


Infografika: Hadnagy Marcell

Figyeljünk egymásra az utakon!

Hosszú hónapok után előjöttek a motorosok, az autósok közül sokan nem számítanak rájuk és váratlanul éri őket, ha feltűnik egy felbőgő-dübörgő vas az aszfalton. Persze a széles utak szerelmesei közül is sokan megrészegülnek a szabadság régóta várt érzésétől és meghúzzák a többmázsás nikkelcsodák bajszát. Köztük kellene egyensúlyt teremteni, hogy mindegyik figyeljen a másikra! – hangzott el a minap egy tavaszi motoros bemelegítő kerekezés alkalmával egy tanpályán. Adamovics László százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság közlekedés-rendészeti vezetője a vasárnapi motoros tragédia előtt egy nappal mondta, hogy a motoros balesetek zöme egyfelől abból adódik, hogy az autósok nem tisztelik kellőképpen a motorosokat, a kétkerekűek tulajdonosainak pedig a sebességre, illetve a vezetéstechnikára kellene még jobban odafigyelni. Hogy valójában mi történt vasárnap és szombaton egy cseszneki motoros balesetnél, a vizsgálatok derítik ki.

Cseszneknél szombaton túlélte a balesetet a motoros, aki autóval ütközött.

Kapcsolódó anyagok:

Németh Tamás vigyáz ránk

Közlekedési balesetben elhunyt Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatója

Meghalt egy motoros Kapolcsnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!