Veszprém

2015.04.25. 16:27

Életmentő lehet a tavaszi motoros bemelegítés

Bemelegítő motorozásra hívta a vasak szerelemeseit a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) és a Veszprémi Motoros Egyesület (VME) a Continental tanpályára, szombaton, ahol több mint százan kipróbálták magukat és a kétkerekűt, köztük Máté Alexandra megyei rendőrségi szóvivő és párja, Szabó Tamás is, akiknek ugyancsak passziójuk a motorozás.

Kovács Erika

Nagyon fontos, hogy a motoros szezon előtt átmozgassuk magunkat és érdemes átvizsgálni a motort is – érvelt Adamovics László rendőr százados, a VRK közlekedés-rendészeti osztály vezetője. Mint mondta,  célszerű a mostanihoz hasonló tréninget, bemelegítést minden motoros szezon előtt elvégezni. Kérdésünkre azt mondta hogy a legtöbb motoros baleset a sebesség, illetve vezetéstechnikai okok miatt történik.

A balesetmentes és biztonságos motoros közlekedést szolgálata az is, hogy a szervezők ebből az alkalomból megállapodtak többek között abban, hogy a rendőrség KRESZ ismereteket oktat és meghívja rendezvényeikre a motorosokat. Erről együttműködési megállapodást írt alá Pálmann László alezredes, a VRK helyettes vezetője, bűnügyi osztályvezető és Izbéki Gábor a VME vezetője. Homonnai éter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőre vezetésével mindenki gyakorolhatta a biztonságos motorozáshoz szükséges legfontosabb mozdulatokat a tanpályán.

Tóth András Sándor, Veszprém-Gyulafirátót plébánosa meg is áldotta a megjelenteket, akiknek Tóth Elizabet Virág tízéves gyulafirátóti kislány rózsafűzért ajándékozott.

Tíz tagú baráti társasággal érkezett Várpalotáról Jakab Szabolcs, aki nagyon hasznosnak nevezte ezt a lehetőséget a tanpályán, ezért is jöttek el ide. Böde József és felesége Veszprémből, Dénes György és párja Szentkirályszabadjáról azt mondták, hogy ők amiatt is dübörögtek idáig, mert a hosszú tél után végre együtt lehetnek a többi motorossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!