Letartóztatás

2 órája

Elmegyógyintézetben tartják fogva a gyanú szerint merényletre készülő fiatalt (videó)

Letartóztatta a bíróság azt a fiatalt, aki társaival a sajtóhírek szerint október 23-ára tervezett fegyveres merényletet. A fogvatartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

A lap megkeresésére a Fővárosi Főügyészség azt közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszékaz ügyészség indítványa alapján 

harminc napra elrendelte a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, akit egy külföldi társhatóság jelzése alapján a Terrorelhárítási Központ közreműködésével vett őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Azt is tudatták, hogy  a fogvatartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki. A döntés nem végleges, mivel a védelem fellebbezett – számolt be a lap online felületén olvasható cikk

A Magyar Nemzet birtokába került a kamerafelvételen jól látható, hogy a budapesti Legenda söröző közelében, az utcán, a Veres Péter és a Nógrádverőce út találkozásánál történt a rajtaütés.

 

Az ügy előzményeiről az alábbi cikkünben írtunk:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában