Az Igazság órája

2024.06.30. 12:36

Ha nem Joe Biden vezeti az USA-t, akkor ki akar valójában katonákat küldeni Ukrajnába? (videó)

Nem tudta bizonyítani a vitán az Egyesült Államok elnöke, hogy magánál van.

MW

Joe Biden demokrata párti amerikai elnök az elnökjelöltek első televíziós vitáján, amelyet Donald Trump republikánus párti volt amerikai elnökkel tartanak a CNN amerikai tévécsatorna atlantai stúdiójában 2024. június 27-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Gerald Herbert

A kampány jelen fázisában – és ritka, hogy ilyesmit lehessen mondani az Egyesült Államok elnökválasztásáról még nyáron, de – van egy egyértelmű favoritunk, és ez Donald Trump – értékelte az első elnökjelölti vitát Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. Mindent meg fognak próbálni, hogy megakadályozzák, hogy ő nyerjen és hivatalba lépjen január 20-án – tette hozzá.

A vitával kapcsolatban Koskovics Zoltán megjegyezte: a hivatalban lévő elnök, Joe Biden nem tudott egy értelmes gondolatmenetet végigvinni. Hangsúlyozta: Az volt a tét, hogy Biden tudja-e bizonyítani, hogy magánál van, de nem tudta. Ha ennyire rossz mentális állapotban van, akkor most jött el az a pillanat, hogy feltegyük a kérdést, hogy ki vezeti az Egyesült Államokat? Ha arról van szó, hogy Joe Biden nem ura a helyzetnek és nem képes tisztán felmérni, hogy mi történik körülötte, akkor hogy lehet az, hogy bizonyos emberek rábeszélik arra, hogy NATO országok katonáit küldjék Ukrajnába? – utalt a közelgő NATO-csúcsra az elemző, amelyen Biden elnököl majd, mint a legerősebb tagállam vezetője. 

„Nem tudjuk, hogy ki vezeti az USÁ-t, az biztos nem, aki oda van állítva, az ellenzék vezetőjét, a legnépszerűbb ellenzéki politikust pedig kirakatperben elítéltetik. Ez borzalom!” – összegezte Koskovics Zoltán. Ezek után arról beszélni, hogy az Egyesült Államok a világ vezető demokráciája, ezek után hallgatni a budapesti amerikai nagykövetet, David Pressmant, ahogy megjegyzéseket tesz Magyarországra nagyon nehéz – tette hozzá az AK geopolitikai elemzője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában