Olvasó

2011.02.03. 15:52

Gyémántlakodalom az idősek klubjában

Nem mindennapi esemény színhelye volt klubunk a közelmúltban. A névnaposok és születésnaposok mellett házasságkötésük 60. évfordulóját ünneplő tagjainkat, Kohánka Pista bácsit és Klári nénit is köszöntöttük.

Napló Online

A falu anyakönyvvezetője, Feketéné Németh Ibolya megható beszéde után az önkormányzat részéről Szedlák Attila polgármester, a Szociális Alapszolgáltató Központ részéről Sajtos Ildikó intézményvezető és helyettese, Matula Klára köszöntötte a jubilálókat.

Nagy meghatottsággal állunk meg az élet ilyen nevezetes határkövénél: 60 év! Az egykori fiatal lány és fiú 1951. január 28-án kötött házasságot. 1949. május elsején ismerkedtek meg. Ketten együtt indultak el. A munka és a család szeretete betöltötte életüket, és ez boldoggá tette házasságukat. Két gyermekük született, Klári 1952-ben, István 1956-ban.

Pista bácsi a katonatiszti pályát választotta, majd dolgozott a megyei tanácsnál, a Nitrokémiánál, az OVIT-nál, és innen ment nyugdíjba. Klári néni Budapesten a Gegesi Kisklinikán, majd az István Kórház bölcsődéjében, 1954-ben a litéri óvodában, majd 56-tól a bölcsődében dolgozott nyugdíjazásáig mint bölcsődevezető.

 



Szépen éltek, becsületesen megállták helyüket a munkahelyükön és a családi életben. Ha a családot egy hatalmas fához hasonlítjuk, akkor azt mondhatjuk, hogy ágak és levelek, az apró dolgokra való odafigyelés, az örökös harmóniára törekvés: az édesanya. A törzs, a megtartó erő, a biztonság pedig az édesapa. Ezt az összetartozást ma is érzik gyermekeikkel  hangzott el Feketéné Németh Ibolya anyakönyvvezető köszöntőjében.  Nehéz, de szép feladat évek hosszú során megőrizni egymás szeretetét, megőrizni a tökéletes bizalmat, minden önteltség nélkül. Nekik ez sikerült.
Hatvanéves házassági évfordulójukhoz gratuláltunk Klári néninek és Pista bácsinak.

A Litéri Idősek Klubja
tagjai és dolgozói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!