Párizs 2024

2024.08.02. 22:12

Tapolca (is) kiszurkolta: Siklósi Gergelyék olimpiai bajnokok!

A tapolcai Siklósi Gergellyel a soraiban olimpiai bajnoki címet szerzett péntek este a magyar férfi párbajtőr-válogatott.

Horváth Gábor

Siklósi Gergely (jobbra) a tokiói egyéni ezüst után ezúttal csapataranyat ünnepelhetett

Fotó: Illyés Tibor/MTI

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállítású magyar csapat a fináléban Japánt múlta felül. A találkozón szinte végig a mieink akarata érvényesült, a vége ugyanakkor izgalmas lett, egyenlített a riválist. A győztes tust Siklósi adta, 52 év után szereztünk olimpiai aranyat férfi párbajtőr csapatban.

A 26 éves Siklósi Gergely Tapolcáról indult, Szalay Gyöngyi tanítványa volt és 2016-ig a helyi Balaton Vívóklubot erősítette. Az egyéniben világbajnok és olimpiai ezüstérmes vívó jelenleg a Budapest Honvéd sportolója.

Sokan szorítottak Siklósiék sikeréért a tapolcai csarnokban
Forrás: Csermák József Rendezvénycsarnok/Facebook

Siklósi sikerei szépen illeszkednek a többek között Szalay Gyöngyi, Boczkó Gábor és Rédli András fémjelezte tapolcai vívóhagyományokba. Mindannyian olimpiai érmesek, Siklósi az első, akinek aranyat akasztottak a nyakába ötkarikás játékokon.

A tapolcaiak természetesen rendkívül büszkék az olimpiai bajnok vívójukra, a Csermák József Rendezvénycsarnokban sokan szurkolták végig kivetítő előtt a pénteki napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!