Ünneplő sokaság fogadta őket

2024.08.06. 18:22

Hazaérkeztek az aranyérmes vívók

Hazaérkeztek az aranyérmes férfi párbajtőrcsapat tagjai, akik a repülőtérről egyenesen a Magyar Olimpiai Csapat Kopaszi Kertben lévő szurkolói zónájába mentek.

Szijártó János

A párbajtőrözők csapatversenyében aranyérmes Siklósi Gergelyt, Koch Mátét, Andrásfi Tibort és Nagy Dávidot ünneplő sokaság fogadta. A csapat tapolcai tagját, Siklósi Gergelyt a tapolcai önkormányzat nevében Puskás Ákos alpolgármester és Rédli Károly, a Tapolcai VSE elnöke várta Budapesten. Gergely sikerei tovább éltetik a Szalay Gyöngyi, Boczkó Gábor és Rédli András fémjelezte tapolcai vívóhagyományokat, hiszen mindannyian olimpiai érmesek, ám Siklósi Gergely az első, aki aranyat szerzett az ötkarikás játékokon.

Siklósi Gergely és Puskás Ákos alpolgármester
Fotó: önkormányzat

Gergő aranyérmével újabb bejegyzéssel bővül a Tapolca belvárosában lévő olimpiai emléktábla. Csermák József atléta, Mádl Ildikó sakkozó, Szalay Gyöngyi, Boczkó Gábor és Rédli András vívók mellé Siklósi Gergely neve is felkerül, ráadásul másodszorra. Ő ugyanis 2021-ben Tokióban szerzett már egy egyéni ezüstérmet, így akkor csatlakozott a nagy nevekhez. Ezúttal egy arannyal bővíti a tapolcai dicsőségtábla bejegyzéseit, mondhatni az egész város örömére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!