Telekom Veszprém

2015.05.29. 17:53

Final four: ki jut be a döntőbe?

Köln – Minden egyszerű halandó is jól tudja Kölnben, hogy ezen a hétvégén megkoronázzák a férfi kézilabda Bajnokok Ligája királyát, győztest avatnak.

B. Virág Rita

Bár csaknem háromnegyed éve szinte lehetetlen jegyet kapni az idei férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére, s Kölnben napok óta minden erről az eseményről szól, az országos lapok mintha tudomást sem vennének a klubkézilabdázás csúcsrendezvényéről.

Az itteni Blikk, amely a németeknél nemcsak a celebvilágról szól, például egyetlen szót sem szentel a final fournak. A külön sportmelléklettel rendelkező tz pedig egy alig negyvensoros esélylatolgatásban foglalkozik a mindkét napon telt házas, vagyis 20–20 ezer néző előtt zajló négyes döntőről.

Pedig final four szervezői tényleg alaposan kitettek magukért, ráadásul az idei kiírásban tényleg a legjobbnak vélt négy alakulat küzdhet meg a díszes trófeáért. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) először is kihirdette a 2014/15-ös évad álomcsapatát. Az All Star alakulatban két veszprémi is helyet kapott, a kapus Mikler Roland, valamint a beálló, Renato Sulic teljesítményét ítélték a legjobbnak kategóriájukban.

Az álomcsapat: Mikler (Veszprém) – balszélső: Uwe Gensheimer (RN Löwen), bal- átlövő: Nikola Karabatic (FC Barcelona), irányító: Mikkle Hansen (PSG), Renato Sulic (Veszprém), jobbátlövő: Kiril Lazarov (Barcelona), jobbszélső: Victor Tomas (Barcelona).

A legjobb védekező játékos a THW Kiel kézilabdása lett, Rene Toft Hansen.

Az idény felfedezettje, vagyis legjobb fiatal játékosa pedig Alex Dujsebajev lett. Édesapja, Talant pedig az edzők között kapta meg az elismerést.

Ezt követően a sajtó kép-viselőinek lehetőségük volt minden részt vevő csapatból megszólaltatni valakit. Alfred Gislasont, a THW Kiel vezetőedzőjét sikerült kikérdeznünk arról, mit gondol a szombati összecsapásról.

– Mindig ugyanaz, és mégis más – ha viccesen akarnék fogalmazni, hiszen ahogy tavaly, úgy idén is a Veszprém testén keresztül vezet az út a fináléba – hangsúlyozta a német bajnok szakvezetője.

Gislason edző kifejtette, a Veszprém évről évre erősebb, nagyon komoly kerettel rendelkezik, egyáltalán nem szabad lebecsülni.

– Csakis akkor tudunk a döntőbe jutni, ha a legjobbunkat adjuk. A legfontosabb a védekezés és az erre épülő kapusteljesítmény lesz. Tavaly a döntőben éppen a gyenge védekezésünk miatt kaptunk elkerülhető gólokat és tudott legyőzni minket a Flensburg. Nem szeretnénk, ha ez újra megismétlődne. A Veszprém borzasztóan erős rivális.

Carlos Ortega, a veszprémiek szakvezetője arról beszélt, csapata felkészült a szombati ütközetre.

– A szezon legfontosabb mérkőzése következik szombaton, készek vagyunk harcolni. Mi már jó ideje csak a Kielre fokuszálunk, szeretnénk száz százalékot adni, hiszen csak így tudjuk legyőzni a német sztárcsapatot – hangsúlyozta a tréner.

A veszprémiek csapatka-pitánya, Nagy László pedig azt emelte ki, a tavalyi élményekből tanulva már nem éretlen kiscsikóként érkeztek Kölnbe. S most, a szezon végére mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon együtt van a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!