Telekom Veszprém

2015.10.09. 10:34

Bajnokok Ligája: a nyeretlen Besiktas jön

A tizenegyszeres török bajnokot, a Besiktas JK alakulatát fogadja vasárnap az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében.

B. Virág Rita

A legutóbbi Bajnokok Ligája fordulóban, a PPD Zagreb elleni idegenbeli csatán olyan arcát mutatta meg a Veszprém, amiről eddig vagy a csapat maga sem tudott, vagy rejtegette a nagyközönség elöl.

Megtudtuk, hogy az elmúlt időszak nehézségei sokkal jobban összekovácsolták a játékosokat, mint azt bárki korábban remélte. A többféle nemzetiségű, habitusú, mentalitású kézilabdás Javier Sabate megbízott edző keze alatt egységessé formálódott, s megtapasztalhattuk, miként képesek minden nehézség, sérülés dacára egymásért, minden egyéni érdeket félretéve Veszprémért küzdeni, hajtani.

A múlt heti zágrábi diadal (20:21), majd a másnapi Nexe elleni siker után (21:35) két nap pihenőt kapott a csapat, majd szerdán folytatódott a munka.

A Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében az eddig nyeretlen török bajnok, a Besiktas JK gárdája látogat a királynék városába (kezdés: vasárnap 15 óra).

A legutóbb kiállított Momir Ilic (balról a második) nem kapott eltiltást, pályára léphet vasárnap
Fotó: Penovác Károly

A tizenegyszeres török bajnok 2009 óta uralja hazája bajnokságát, azóta egyszer sem tudták letaszítani a trónról. Ugyan saját hazájában egyeduralkodónak számít az egylet, azonban az furcsa, hogy a BL-ben az erősebb ágra kapott besorolást, hiszen eddig nem sok babér termett neki a nemzetközi porondon.

Tavaly például a csoportkörbe kvalifikáció után jutott be, s ott mindössze egyetlen sikert tudott felmutatni, a svéd Alingsas HK-t fektette kér vállra 28:26-ra.

A 2013/14-es szezonban már a selejtezőből sem ment tovább, kiesett az EHF Kupa harmadik körébe, ahol épp egy magyar csapattal, a Csurgóval találkozott. Természetesen a magyar társaság kettős győzelemmel jutott tovább.

Az elmúlt két esztendőben tudatos építkezés eredményeként a törökök szerb és horvát légiósokkal erősítették meg keretüket.

Az együttes egyik gólvágója a 150-szeres török válogatott Ramazan Döne, aki az első három BL-meccsen 19 találatot jegyzett. Rajta kívül itt szerepel még Tolga Özbahar 50-szeres és Ömer Ozan Arifoglu 120-szoros török válogatott játékos is.

A légiósok közül érdemes megemlíteni Miroslav Kocic kapust, aki a Metalurg Szkopjéból érkezett, ahogy Darko Djukic is, a 21 éves szerb válogatott is.

A macedón válogatott erőssége a szerb származású Nemanja Pribak, ő a Vardar Szkopjéból igazolt a törökökhöz. Már második szezonját tölti Besiktasban Predrag Dacevic, aki az Ademar Leonból, és Ivan Nincevic, aki pedig a Füchse Berlinből érkezett.

A hivatalosan 1910-ben sportegyesületté váló Besiktas kézilabdázói hazai pályán kezdték a BL szezont, akkor 30:24-re kikaptak a Celjétől, majd a THW Kiel vendégeként 32:21-re maradtak alul. A múlt hétvégén a PSG-t fogadták, ahol 30:40 lett az eredmény a franciák javára.

A török szurkolók nem jönnek

VAz MVM Veszprém–Besiktas Bajnokok Ligája találkozóra előzetesen kilencven jegyet igényelt a török klub szurkolóinak. Péntek délután kiderült, drukkerei nélkül játszik a Veszprém Arénában a Besiktas, így kilencven jegy felszabadult.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!