Sport

2015.10.03. 20:06

Hihetetlen bravúr - Elképesztő meccsen nyert a Veszprém Zágrábban

Zágráb – Ez az a történet, amire azt mondjuk, ha nem látjuk, más meséli, nem hisszük el. Brutális meccsen, ugyanakkor hatalmas szívvel küzdve idegenben győzött az MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében a Kielt is legyőző PPD Zagreb otthonában.

B. Virág Rita

RK Zagreb-MVM Veszprém 20:21 (10:9)

Zágráb,  13 ezer néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok).

PPD Zagreb: IVIC – Rakovic, Sebetic 2, Susnja, Valcic, Kontrec, Mihic 1. Csere: Stevanovic (kapus), Obranovic 3, PAVLOVIC 6, Horvat 3 (3), STEPANCIC 4, Vujic, Sabljic, Kovacevic, Sandrk 1. Edző: Veselin Vujovic.

MVM Veszprém: Alilovic – MARGUC 8 (6), Zeitz, Palmarsson 2, Nilsson 3, Ilic 1 (1), Iváncsik 2. Csere: Mikler (kapus), Schuch, SLISKOVIC 3, TERZIC, Ugalde, Chema 1, Lékai 1, SULIC. Edző: Javiér Sabaté.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 7/7.

Négyszáznál is több magyar kísérte el a veszprémieket a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében a Zágráb otthonába.

A bemutatásnál a horvát közönség hatalmas tapssal köszöntötte veszprémi honfitársait: Mirko Alilovic, Renato Sulic és Ivan Sliskovic bevonulásánál majd' felrobbant a csarnok.

Ugyan az előzetes hírek arról szóltak, hogy hátsérülése miatt nem tud majd játszani Luka Stepancic, természetesen szombat estére összedrótozták a kiváló játékost az orvosok. A vendégektől, ahogy azt mindenki tudja, Nagy László kéztörés miatt maradt ki.

Palmarsson lövése akadt el Ivic kapusban, de a horvátok is rontottak. Nilsson szerezte a találkozó első gólját, Sebetic azonnal válaszolt. Iváncsik szép akció végén újra vezetést szerzett a mieinknek, a hazaiak azonban két gyors góllal reagáltak. Sőt, Obranovic átlövése után már 4:2 állt az eredményjelzőn és Javiér Sabaté azonnal időt is kért.

Egyelőre a veszprémi védelem nehezen állta útját a gyors zágrábi támadásoknak, Sabate mester ezért rövid időre védekezést váltva próbálta rendezni a sorokat.

Kellemetlen fütty kísért minden magyar támadást, s ez láthatóan zavart is okozott a veszprémi koncentrációban. A 13. percben óriási veszteség érte a vendégeket, Ilic ütközött Obranoviccsal, s ezért azonnal piroslapot kapott (13. perc: 7:4). A parkettről levonulóban ráadásul a zsűri asztalról lesodorta az ellenőr előtt heverő papírokat, amivel valószínűleg nem csak egy meccses eltiltásra számíthat.

A veszprémi szurkolók azonban nem hagyták el kedvenceiket, hatalmas buzdításba kezdtek. Mikler jól szállt be a játékba, azonnal megfogott egy ziccert, de a játékvezetők nem hagyták lélegzethez jutni a veszprémieket, mert Sliskovic bombája után Zeitz kapott két perces büntetést (15. perc: 7:5).

Nilsson harcolt ki büntetőt és két percet, Marguc pedig biztosan értékesítette a hetest (19. perc: 8:6).

Minden gólért alaposan megszenvedett a Veszprém, míg a Zagreb könnyen játszotta át a vendégek hatosát.

A 23. percben Zeitz is lenn maradt, úgy kellett az öltözőbe támogatni. Chema és Sulic is játékba állt, Sabate edző nem jegelhette tovább őket.

Stepancic kiállítása után megszületett Nilsson harmadik gólja, majd Sliskovicot ütötték el ziccerben, de Ivic kapus rendre hárította a piros mezesek próbálkozásait (10:9).

Elképesztő harc dúlt a pályán, a szó legszorosabb értelmében, a horvátok ütötték, vágták a magyarokat, a bírák pedig hagyták.

Palmarsson kiállításával indult a második felvonás, majd Sliskovic egyenlített (33. perc: 10:10).

Kovacevic iponnal vitte földre Nilssont, amiért nagy nehezen kapott két percet, Marguc pedig mintaszerűen fejezte be a figurát.

Stepancic egyenlítése után Susnja színészkedett hatalmasat, amiért Ugaldet is kiküldték pihenni. Horvat bevágta a büntetőt, újra a Zagreb vezetett (12:11).

Marguc heteseivel loholt a Veszprém a házigazdák nyakán (40. perc: 14:13). Sandrk kiállításával Marguc hozta fel egyre csapatát, azonban a sípmesterek nem hagyták egyenlíteni a veszprémieket, s Horvat büntetőjével 16:14 állt az eredményjelzőn.

Sok volt a hiba mindkét oldalon, de Sulic rutinja nagyon sokat ért, Marguc  pedig biztosan dobta be az újabb hetest (46. perc: 16:15). Stepancic duplája után megint három lett közte, s az ezer sebből vérző magyar bajnok vezetőedzője időt is kért.

Lékai szépített, aztán hosszú időre leállt a gólgyártás. Iváncsik hozta közelebb övéit, s megakadt a Zagreb támadó szekciója, ám hiába szerzett labdát a Veszprém, Léki Ivicbe vágta a labdát. Pavlovic góljánál kidőltek a falak a zágrábi arénában, Marguc hetedik találatánál pedig még mindig volt esély (56. perc: 19:18). Palmarsson elképesztő erejű lövésével már egál volt, és végre a védelem is úgy muzsikált, ahogy azt eddig vártuk. Két perccel vége előtt is döntetlenre állt a meccs, megjósolhatatlan volt, hogy ki lesz a végső győztes (20:20).

Mikler a lehető legjobbkor villant, a támadás végén pedig Marguc képtelen volt rontani (20:21). A Zagreb elvétette az utolsó esélyét, s a hátralévő tizenegy másodpercben pedig a Veszprém már nem adott esélyt semmire.

Javier Sabaté: - Sokat fejlődött a Zágráb az elmúlt időszakban, nagyon jó a védelme, bárkinek  nehéz lesz itt nyerni. Nagyot harcoltunk, muszáj volt improvizálnunk, Christian Zeitz kiesése különösen érzékenyen érintett bennünket.

Mirko Alilovic: - Nagyon nehéz meccs volt, három kulcsjátékosunkat is elveszítettük. Emiatt aztán teljesen felborult minden, olyan felállásban, szerkezetben játszottunk, mint azelőtt soha. Én mióta Veszprémben vagyok, nem emlékszem rá, hogy ennyire odatették volna magukat a játékosok a pályán, óriási szívvel küzdöttünk és kis szerencsével nyertünk.

Veselin Vujovic: - Megmutatta a Veszprém, milyen erős csapat, 57-58 percig uraltuk a mérkőzést, előnyben voltunk, motiváltan kézilabdáztunk. Nem is tudom, láttam-e valaha ilyen szégyentelen bíráskodást a hazai csapat ellen. Ilic kiállítása minket sújtott inkább, a meccs végéig ezt kompenzálták a játékvezetők, végig ellenünk ítéltek minden kétes szituációban, főleg az utolsó öt percben.

Mihic: - Nagy lehetőség volt, hogy legyőzzük a Veszprémet a kulcsjátékosai nélkül. Sok apró hibát vétettünk, amiért drágán megfizettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!