Telekom Veszprém

2011.04.13. 07:30

Vajon mi lesz Vujin és a kapusok sorsa?

Veszprém - Ebben a szezonban is hibátlanul zárta a Budapest Bank liga alapszakaszát a megyeszékhely férfi kézilabdacsapata, amely mostantól egyenesben készülhet a Magyar Kupa és bajnoki címe megvédésére. Mindeközben már forognak a nevek a következő idény játékoskeretével kapcsolatban. Ki megy, ki jöhet?

Horváth Gábor

Az egymás utáni negyedik évadban teljesítette teljesen hibátlan mérleggel a magyar pontvadászat első szakaszát az MKB Veszprém KC. Könnyed újjgyakorlat  teszik ehhez hozzá sokan azonnal, ám néhány mérkőzésen idén is bebizonyosodott, hogy egy nagy lelkesedéssel és küzdőerővel felvértezett csapat olykor okozhat kellemetlen pillanatokat, félidőket az ilyen megmérettetésekre érthetően nehezebben motiválható bajnoki csúcstartónál.
Két közelmúltbeli - már tét nélkül - találkozóján például szenvedett a bakonyi alakulat, a Tatabányát csak két góllal verte meg hazai pályán, Csurgón ugyan nyert hattal, de az első félidő elején még a vendéglátók vezettek. Az utóbbi volt a csapat zárótalálkozója az alapszakaszban.

- Gratulálok a játékosaimnak, hiszen ismét sikerült pontveszteség nélkül zárnunk ezt a szakaszt. A hazaiakat dicséret illeti, míg a játékvezető-pároson van mit számonkérni, tehettek róla, hogy túlságosan feszült volt a találkozó hangulata. A fejekben már bent volt a hétvégi Magyar Kupa finálé, ami pozitív, hiszen a Tatabánya hasonló stílust képvisel, mint a Csurgó. A hét második felétől a négyesdöntőre készülünk - foglalt össze Mocsai Lajos vezetőedző a kedd esti összecsapást követően.

Miközben a társaság tréningezik, a klubnál is lázas munka folyik. A hét elején lezajlott tisztújító közgyűlésen eldőlt, hogy a korábbi gazdasági és operatív elnök, dr. Magyarády Péter ügyvivő menedzserként tevékenykedik tovább, míg Vetési Ivánt és Kálomista Gábort beválasztották az egyesület elnökségébe.

 

 

A jövő csapata is kezd kialakulni, igaz, a veszprémi vezetőség egyelőre nem szívesen teregeti ki a kártyáit ezügyben. Megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik a végleges keretet, amelyben nem lesznek újdonságok.
 
A magyar válogatott Schuch Timuzsin (Constanta, román) és Ilyés Ferenc (Lemgo, német), valamint a horvát Mirko Alilovic (Celje, szlovén) érkezése már biztos, míg a klub tájékoztatása szerint a horvát ifjúsági világbajnok irányító, Hud Vedran, aki egyébként jelenleg térdműtéte után lábadozik, ügyében még nincs döntés. Ismert, hogy Nikola Eklemovic nyáron Lengyelországba igazol, az irányító mellett az orosz védekezőspecialista Jevgenyij Lusnyikov szerződése jár le az idén. Nagy kérdés, hogy kik alkotják majd az együttes kapuspárosát (vagy hármasát?) a Peric-Fazekas-Liszkai-Alilovic négyesfogatból, és az is, hogy a Kielbe előszerződést aláíró Vujin 2012ben (azaz ingyen), vagy idén (pénzért) távozik, esetleg mégis Veszprémben marad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!