A gumiszervizek nyitva vannak, a szállítás viszont akadozik

A forgalomban nem tapasztalható különösebb változás, a szolgáltatások egy része viszont akadozik, illetve a legtöbb helyen óvintézkedéseket vezettek be – egyelőre így érinti a gumiszervizeket a koronavírus-járvány okozta helyzet.

Horváth Gábor

Forrás: pixabay

Az emberek általában március hónapban cserélik le autóik téli gumijait nyárira, így ezekben a hetekben minden évben rendre megtelnek az ezzel foglalkozó szervizek.

A koronavírus járvány okozta egészségügyi kockázat csökkentésének elsődleges módja, hogy az emberek minél kevesebbet találkozzanak egymással, legalábbis próbálják elkerülni a tömeges szituációkat.

Mi a helyzet az ilyenkor esedékes gumicserével?

- Megjött a jó idő, sokan cserélik le most gumijaikat, viszont nincs roham, nagyjából a szokásosnak megfelelő a forgalom. Vannak, akik kivárnak, hiszen a jövő hétre ismét hűvösebb időt jósolnak – válaszolta érdeklődésünkre Benedek István, az egyik balatonfüredi gumiszerviz tulajdonosa.

Benedek István elmondta, ők bejelentkezés alapján fogadják az autósokat, így szerencsére nem alakul ki tömeg az üzletben. Az új szabály náluk az, hogy a szerelő nem ülhet az ügyfél autójába (korábban sokak igényelték ezt a segítséget a be-, és kihajtáskor), az autósnak pedig a behajtás után egyből el kell hagynia a szervizt és kint várakoznia a gumicsere végéig. Így próbálják csökkenteni a fertőzésveszélyt.

A füredi szerviz egyébként 15 óráig van nyitva naponta, mert kereskedelmi tevékenységet is folytat, igaz, azt egyre nehézkesebben.

- A szállítások akadoznak, késnek, vagy meg sem jönnek, így aki új gumiabroncsot szeretne vásárolni, számoljon csúszással – mondta Benedek István, aki szerint egyelőre bizonytalan, mit hoz a jövő. Ők is próbálnak tájékozódni, de hivatalos információt, megerősítést nem nagyon kapnak. Szerinte szolgáltatásuk nem fog szünetelni, mert szükség van rá, de jöhetnek még olyan korlátozások, amelyek őket is érintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!