Küngös

2016.03.17. 16:13

Emléktábla és címer

Küngös - A küngösi Árpád-házi Szent Kinga templomban ünnepi szentmisét tartottak Szent Kinga születésnapjának tiszteletére.

Balla Emőke

Az ünnepi szentmisét Herdics György címzetes apát, tiszteletbeli kanonok, a felvidéki Remény Kiadó főszerkesztője vezette Beke Zsolt helyettes esperes, plébános kérésére. A szentmisén megáldották a templom bejáratánál újonnan elhelyezett emléktáblát, amely az irgalmas Jézust, valamint Szent II. János Pál pápát és Szent Faustina Kowalska nővért ábrázolja, valamint Küngös községnek a templomban elhelyezett címerét. Az ünnepet a Küngösi Szent Kinga Római Katolikus Egyházközség a küngösi önkormányzattal és a Budapest XVII. kerületi lengyel nemzetiségi önkormányzattal együtt szervezte, megerősítve a lengyel-magyar baráti kapcsolatokat.

Ünnepi szentmisét tartottak a küngösi templomban
Fotó: küngösi katolikus egyházközség

Beke Zsolt plébános megköszönte Herdics Györgynek a szentmise vezetését. Köszönetet mondott a község volt polgármesterének, Szabó Gézának, hogy a község címerének ajándékozását még polgármestersége idején elindította. A szentmisén a Csajág-Balatonfőkajári Református Általános Iskola kórusa is énekelt.

Mise után az altemplomban megnyílt az irgalmasság éve alkalmából a hittanos gyermekek által készített rajzkiállítás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!