Kultúra

2017.06.21. 11:15

Új galéria nyílt Örvényesen

Örvényes - Balatoni alkotóknak biztosít bemutatkozási lehetőséget az a galéria, ami most nyílt a tóparti településen. A 71-es út mellett álló kis épületben van a kiállítótér, mellette büfé működik, és a kert a tervek szerint közösségi események helyszíne lesz.

Sági Ági

- Szerettünk volna egy olyan felületet létrehozni, ahol egyszerre minél több balatoni művész megtalálható. Először megkerestük az ismerősöket, aztán az ismerősök ismerőseit, most pedig már a művészek maguktól jelentkeznek - mondta el lapunknak Mészáros Mariann a galéria alapítója.

Elsőként egy honlap jött létre, majd adta magát, hogy a weben lévő alkotók élőben is bemutatkozzanak. Így lett a régi borházból galéria, ahol minden csütörtökön változik majd a kiállított anyag.

- A lazaság volt a vezérlő elvünk, itt nem komoly kiállítások vannak, inkább bemutatkozó jellegű kis tárlatok - tájékoztatott az alapító.

A galéria és a háttérfelület bemutatkozási lehetőséget biztosít balatoni kötődésű festőművészeknek, fotósoknak, grafikusoknak, de az adatbázisban szerepelnek szobrászok, ékszerészek, keramikusok, fafaragók, és van köztük vasműves és csuhéfonó is. Az alkotásokat nem válogatják, vagy szelektálják, a cél, hogy minél szélesebb palettát mutassanak be a művészeti alkotásokból.

A kiállítók a szezon végéig megvannak, a nyitvatartást augusztus 20-ig tervezik, de ez az érdeklődés függvényében még változhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!