Kultúra

2017.03.09. 17:32

Színek és formák összhangja - Sebestyén Erzsébet képzőművész festményeiből nyílt kiállítás

Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben - idézte Wass Albertet Kerner Mariann író-költő Sebestyén Erzsébet képzőművész kiállításának megnyitóján.

Kutasi Zsófia

- Sebestyén Erzsébet azon szerencsések közé tartozik, aki megtalálta eme feladatát. Amellett, hogy édesanya, feleség, festő is – tette hozzá Kerner Mariann, Sebestyén Erzsébet Változó hangulatok című kiállításának megnyitóján az Eötvös Károly Megyei Könyvtár kisgalériájában csütörtökön.

Elhangzott, a képzőművész Veszprémben él és dolgozik, 16 éve kezdett festeni több neves művész segítségével, később barátságával kísérve. Évente több alkotótábor munkájában vesz részt, melyek közös kiállítással végződnek.

 

- Az ember ősi igénye a szépre való vágyakozás- a csodává érő pillanat megragadása, kézben tartása, megőrzése. Mindezt átélhetjük mindannyian, akik Sebestyén Erzsébet festményeire nézünk. A változó hangulatokban egy közös dolgot vehetünk észre: azt a gondos ecsetvonásokkal megmunkált harmóniát, amely mindezt egyensúlyba öleli. A művész alkotásai örökzöldek. S hogy miért? Mert azt a fajta szépséget képviseli, amely soha nem megy ki a divatból: az életért hálát adó emberét – fogalmazott Kerner Mariann.

Sebestyén Erzsébet elmondta, a harmóniát, a nyugalmat találja meg az alkotásban. Fontos számára, hogy képei békességet árasszanak. Megragadja a virágok tökéletessége, a színek és a formák, az apró részletek összhangja.

A kiállításon huszonhat olajfestmény látható, melyek csendéleteket, virágokat ábrázolnak.

A tárlat megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében március 31-ig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!