Kultúra

2014.01.25. 18:45

Versekkel emlékeztek Borbély Lászlóra

Szavalatokkal és irodalmi műsorral emlékeztek a huszonöt éve elhunyt Borbély László versmondóra a Városi Művelődési Központban szombaton.

Marton Attila

Sz. Csordás Éva előadóművész, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad vezetője köszöntőjében úgy fogalmazott, a művészeti ágak és a versek szerepe, hogy általuk megmerítsük lelkünket, és kilépjünk a hétköznapok zaklatottságából.

Az Irodalmi Színpad műsorában az István király és Gizella párbeszéde című jelenetet Fejes Réka és Felföldi Gábor adta elő, majd Tatai Barbara Szabó Lőrinc Két ország határán, Szilágyi Anna pedig Kányádi Sándor Tűnődés a csillagok alatt című versét szavalta el, míg Marosvölgyi Gergely a Lerajzolnak című Karinthy Frigyes novellát mondta el.

A program részeként bemutatták Kanyár Erika Smaragd énekek című verseskötetét. A szerző kilencvenes évek közepe óta íródott verseit kronologikusan tartalmazó kötetről Migray Emőd elmondta, bár formailag szabad versek, mégis feszesek erős ritmikusságuk miatt. Az Irodalmi Színpad tagjai ezután több verset is tolmácsoltak a kötetből, majd a rendezvény második részében a versbarátok szavalhatták el kedvenc költeményeiket.

Az irodalmi délutánon közreműködött Csejteiné Ríz Ilona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!