Kultúra

2013.10.17. 19:11

Ökológia és teológia - Bemutatták dr. Papp Sándor új könyvét

Amíg az emberek egymás közötti viszonyai nincsenek rendben, az ember-természet viszony sem javul, hangzott el Papp Sándor A természet könyve című kötetének bemutatóján csütörtökön a Pannon Egyetemen.

Marton Attila

Dr. Garaczi Imre egyetemi docens bevezetője után dr. Birher Nándor, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola tanára beszélt a könyvről. Sokáig kereste a szöveg műfaját, amelyet végül a füves könyvben talált meg. A kötetről úgy fogalmazott, olvasmányosan, ugyanakkor rengeteg bölcsességet sűrítve foglalja össze a szerző életének munkáját. A könyv optimizmust sugároz, ugyanis a szerző szerint ha képesek vagyunk egyenlően elosztani a javakat, a világ élhetőbb és igazságosabb lehet, tette hozzá.

Dr. Papp Sándor a kötetről elmondta, kétféle választ ad benne arra, miért kell tisztelni a természetet. Az ökológiai válasz szerint azért, mert ha tönkretesszük a környezetünket, a saját életünket tesszük tönkre, míg a keresztény gondolkodás válasza úgy szól, egy mindenható akarat hozta létre, ezért kell tisztelni. A bemutató utolsó részében a Hittudományi Főiskola oktatója kérdezte a szerzőt a teológia és az ökológia párbeszédéről, valamint arról, visszafordítható-e a természet tönkretétele, s mi a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!