Kultúra

2011.06.14. 17:22

Ladik: Elutaztak a döntősök

Balatonfüred - Ebben az évben ötödször szervezte meg kiadónk, a Pannon Lapok Társasága a napilapjaiban a Lapot a diákoknak, rövidítve Ladik médiavetélkedőt.

Varga Ibolya

Ezzel a programmal az a cél, hogy felkeltsük a hetedik és nyolcadik osztályosok érdeklődését az újságolvasásra és lapkészítésre. Az első fordulóban a lapokban megjelent tesztet töltötték ki az öttagú csapatok. Megyénkben huszonegy iskola harminckilenc csapata jutott a második fordulóba. A tesztkérdések zömét jól válaszolták meg, sok volt a hibátlan megoldás, és háromnál több rossz választ egyetlen csapat sem adott.

A második fordulóban a sajtóval kapocsolatos fogalmakat kellett megmagyarázniuk a csapatoknak, illetve iskolai lapjukat tervezték meg, abba cikkeket is készítettek. Ezeket a feladatokat tizenkét iskola tizenkilenc csapata oldotta meg. Közülük a legjobb öt került be a megyei döntőbe. A kemény megyei összecsapást a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 7/a osztályának R@darok elnevezésű csapata nyerte meg. A csapat tagjai Balogh Ákos, Jakab Viktor, Király Kamilla, Nagy Alexandra és Takács Luca. A diákokat dr. Hullerné Takács Ilona készítette fel a versenyre.

 

 

A Ladik médiavetélkedő idei országos döntőjét szerdán tartják Bikalon, az eredeményeket csütörtökön hirdetik ki. A Pannon Lapok Társasága négy megyei döntőt nyert csapatát, akik Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyét képviselik, külön autóbusz szállította a verseny helyszínére. A járművön a csapatokon és a felkészítő tanárokon kívül helyet kaptak a vetélkedőben szerepet vállaló kiadói dolgozók és újságírók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!