Kultúra

2011.03.31. 05:43

Figaro házassága

Veszprém - A Figaro házassága című komédiát péntek este mutatja be a veszprémi Petőfi Színház.

Balla Emőke

A Kossuth-díjas rendező, Valló Péter pályája kezdetén Veszprémben kezdett dolgozni, s most - mint egy keretes történetben - örömmel tér ide vissza: három éven belül harmadszor rendez a Petőfi Színházban. Az Édes Anna és A bugyogó után ezúttal Beumarchais komédiáját, a Figaro házassága című művét állítja színpadra. A főszerepet Kőrösi Csabára bízta, Almaviva gróf Pindroch Csaba.

A grófnét Trokán Anna játssza, aki a szerdai médianapon a sajtó képviselőinek úgy fogalmazott: Valló Péter igényes szórakozást nyújt a közönségnek. - Nekünk, színészeknek tilos az öncélú vicceskedés a színpadon, hiszen ez a komédia csak úgy tud hatni, nevettetni, ha minden jelenetet, helyzetet, ábrázolt problémát komolyan veszünk. Így a nézők velünk együtt átélhetik a történetet, közben ők - kívülálló szemlélőként - kacaghatnak az egészen.

Susanne-t Dobra Mária alakítja, aki lassan Valló-tanítvánnyá válik.

- Ez egy szívmelengető, vidám történet, sok humorral és értékes gondolattal. A darab egyaránt szól a szeretetről, szerelemről, emberi kapcsolatokról és azok bonyolultságáról. Az egyik tanulsága az, hogyan tudja az ember megélni, elfogadni a sorsát és miként képes azt alakítani - mondta.

A szerda médianapot követően csütörtök este nyilvános főpróba, pénteken pedig premier.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!