Kosárlabda

2016.03.02. 17:54

A másodikat fogadja a listavezető, kemény csata vár a csapatra

Veszprém - A tabella második helyén álló Oroszlányt fogadja hazai pályán pénteken 17 órakor a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a veszprémi Vetési gimnáziumban.

Piltman-Horváth Barbara

Az éllovas egy mérkőzéssel kevesebbet játszott pénteki ellenfelénél, de így is vezeti a tabellát, és ha Mérész Csabán múlik, őrizni is fogja első helyét.

A veszprémiek hazai pályán még motiváltabban játszanak, és számítanak a közönség szurkolására is az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzésén.

A két csapat közül valamelyiknek megszakad a győzelmi sorozata, a statisztika alapján az Oroszlány esélyes erre. A listavezető Veszprém zsinórban négy győzelmet hozott, míg a pénteken vendégként szereplő együttes hármat számlálhat, előbb idegenben győzték le a győrieket, majd hazai pályán nyertek a Vasas és az MTK ellenében. A HOYA az MTK otthonában kezdte győzelmi sorozatát, majd a Győrt és a Sopront is hazai közönség előtt verték. Legutóbb a sereghajtó Alba Fehérvár-DKKA elől hozták el a két pontot.

A Veszprém (fehér) az évad egyik legnagyobb derbijére készül
Fotó: Penovác Károly

- Komoly meccsre számítok, nagyon jó csapat ellen kell játszanunk - nyilatkozta Mérész.

- Amennyire csak lehet, készülünk, most mindennél fontosabb, hogy együtt, csapatként tudjunk dolgozni.

Az edző elmondta, nehéz az OSE Lionst megfogni, több jó játékosuk is van, akik már szerepeltek az A-ligában is, valamint egy kiváló külföldi center, Nikola Vujovic is erősíti a csapatukat.

- Kiemelten fontos lesz, hogy jó legyen a védekezésünk, és hogy csapatként, együtt játsszanak a fiúk. Természetesen az a célunk hazai pályán, hogy a győzelmet megszerezzük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!