Kosárlabda

2015.11.12. 11:44

Egy centit levágott az ujjából!

Pápa, Veszprém – Elképesztő sérüléshullám sújtja a Concordia Motax KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda csapatát, amely pénteken a tavalyi bajnok, Bonyhádot fogadja. A listavezető HOYA Pannon Egyetem Sopronba utazik.

B. Virág Rita

Az előző héten megszerezte első győzelmét a pápai alakulat, megfogyatkozva, több sérülttel is 93:61-re verte az Alba Fehérvár együttesét.

– Sajnos tovább nőtt a maródiak száma, Kutasi Gergely után Rédei Bálint is kidőlt miután egy baleset következtében egy centit levágott a dobókeze gyűrűsujjáról. Mivel ez az ujj az egyik legfontosabb támasz dobás közben, így ő biztosan nem játszhat hosszú heteken keresztül. Karagity combizom szakadása is elhúzódik még, Kacskó a legutóbbi meccsen szedett össze sérülést. S ha ez még nem volna elég, Ács Pétert vírusfertőzés döntötte le a lábáról – sorolta Vajda József, a pápaiak szakvezetője.

A Concordia nincs könnyű helyzetben, ráadásul a tavalyi bajnok, Bonyhád látogat hozzá.

– Alaposan feltérképeztük ellenfelünket, amely két kiváló centerrel (Tömösváry és Hegedűs), remek irányítóval (Jilling) és kitűnő hármassal (Kovács) rendelkezik. Szerintem a kispadunk valamivel erősebb az övénél, és hazai pályán sérülésektől tizedelve is szeretnénk megfogni a tavalyi bajnokot. Pozitívan állok a kialakult helyzethez, s ugyan ilyen sérülés hullámmal még egyszer sem kellett szembenéznem, most mégis azt mondom, hamarosan ki fogunk egyenesedni – bizakodott a tréner.

A listavezető HOYA Pannon Egyetem Veszprém újra idegenben szerepel, ezúttal Sopronba utazik.

A házigazdák eddig két két győztes, és két vesztes mérkőzést tudnak felmutatni, s ezzel hatodikak a tabellán.

– Egyáltalán nem szabad lebecsülnünk a Sopront, masszív, fegyelmezett társaság, amely hazai pályán különösen erős. A négy siker ellenére azt mondom, mindig akad a játékunkon javítani való, a hibák kiküszöbölése nagyon fontos – vélekedett Mérész Csaba, a veszprémiek edzője.

Körtélyesi a védelem egyik oszlopa

Mérész Csaba elmondta még, a lejátszott négy meccs alapján elmondhatja, mindenki, aki a nyáron érkezett jól beilleszkedett. Kiemelte, Körtélyesi Gergelyt, aki gyorsan meghatározó egyénisége lett a társaságnak, a védelem egyik legfontosabb pillérévé vált. Sajnos Simon László lába viszont megsérült, ő rá nem játszhat Sopronban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!