Iszkáz

2016.06.02. 17:25

Miként fest a mai költő?

Iszkáz - Mécs a szirtig anagramma olvasható azon a borostyánkoszorún, melyet a költő szülőháza falának domborművén helyeztünk el a Nagy László-emléktúra napján.

Civil Tudósítónktól

Ezzel tisztelegtünk a költő és a költőtárs Szécsi Margit - Nagy László felesége - emléke előtt. A természetjáróink közül többen Somlószőlősről kaptattak fel a Somlóra. A hegy kápolnáinak érintésével jutottak el a Szent Márton- forráshoz. Ide érkeztek azok a túratársaink is, akik végig- gyalogolták Felső- és Közép-Iszkázt, a Keresztfai dűlőt, majd a Hegykúttól vették célba a hegyet s jutottak el a forráshoz. Azok a társaink pedig, akik kíváncsiak voltak az emlékháznál egész napra szervezett, kulturális élményeket nyújtó programokra, részt vettek a Nagy András grafikus által vezetett Így fest a költő című elméleti és gyakorlati foglalkozáson.

A költő fia, Nagy András grafikus foglalkozott az érdeklődőkkel Fotó: Erdélyi Jánosné

Kóstolhattak a helyben készült csorbából, ízelítőt kaptak a Misztrál együttes tagjainak megzenésített verseiből, és meghallgathatták Jánosi Zoltán irodalomtörténész előadását az Irodalmi Magazin Nagy Lászlóról szóló emlékszámáról.

Egyetlen emléktúrázó sem távozott üres kézzel, a kellemes élmények mellett a Nagy András tervezte emléklapot is hazavihették ajándékul.

Magyar Istvánné

Címkék#olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!