Hírek

2017.08.15. 15:17

Zebrán ütötte el az asszonyt Balatonkenesén

BALATONKENESE Fél évre elvették a jogosítványát annak a férfinak, aki figyelmetlenségből a zebrán elütött egy asszonyt.

Mátételki András

A baleset 2015. szeptember 14-én történt Balatonkenese belterületén az esti órában. A balatonfűzfői férfi Audijával Balatonakarattya felől hajtott Balatonfűzfő irányába, amikor beért a településre. Nem vette észre a gyalogátkelőt jelző KRESZ-táblát, és a zebrán elütött egy asszonyt kocsija bal elejével. A sértett a motorháztetőről a földre esett, eltörött a sípcsontja. A szakértő szerint a bajba kerültnek a térdízületi hajlítása beszűkült, ami maradandó egészségromlásnak felel meg.

A 32 éves vádlottnak 2007 óta van különböző kategóriára érvényes jogosítványa. Elmondása szerint eddig 300 ezer kilométert vezetett. A bűncselekményt elismerte, viszont azzal védekezett, hogy egy másik kocsi haladt előtte, amelyik hirtelen jobbra rántotta a kormányt - ő ekkor látta meg a gyalogost, akivel a baleset után is tartotta a kapcsolatot. Hozzátette, az ügyészségi eljárásban mindketten kezdeményezték a közvetítői eljárást. A tanúk között ott volt a hölgy férje is, aki előbb kelt át az út túloldalára, mint párja, így megúszta a gázolást. Viszont elmondta, hogy nem hallotta a kocsi fékcsikorgását, és azt sem látta, hogy két jármű közlekedett azon a szakaszon.

A Veszprémi Járásbíróság közúti baleset okozásának vétsége miatt a férfit 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, és fél évre elvették a jogosítványát. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!