Hírek

2015.05.29. 15:36

Vízre helyezték a tűzszerész járőrhajót a Balatonon

Balatonfűzfő - Bombát emel ki a tóból és katasztrófavédelmi feladatoknál is részt vesz az a hajó, amit a minap helyeztek vízre Balatonfűzfőnél, a Marina kikötőben.

Kovács Erika

A Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred hadihajós alosztályának állományához tartozik a Baja nevű tűzszerész járőrhajó, amely évközben a Dunán állomásozik, de idén, másodszor már a Balatonra is elhozták. A magyar tengeren ugyanis minden nyáron adódik arra példa, hogy strandolók fürdőzés közben rálépnek valamilyen fémtárgyra. Ilyenkor van szükség arra, hogy a most vízre tett Bajával odahajózzanak és szakemberek kiemeljék, átvizsgálják az ismeretlen eszközt. Ezek a „talált tárgyak” főleg hajózásból, horgászatból származnak, de például tavaly a fonyódi strandon aknatestet találtak strandolók, de szerencsére gyújtószerkezet már nem volt benne. Szükség volt a tűzszerész hajó segítségére akkor is, amikor vitorlást vontattak partra halmas viharban A Bajával Kaló Lajos főtörzsőrmester, hajóparancsnok később áthajózott a balatonkenesei Honvéd üdülőbe, ott állomásoznak majd késő őszig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!