Hírek

2017.05.14. 20:31

Vissza a börtönbe - Erőszakos közösülés, zaklatás és ittas vezetés is volt a férfi rovásán

Ismét börtönbe került egy agresszív férfi, aki rendszeresen megfenyegette a feleségét. Két év tíz hónapot kell rács mögött töltenie.

Mátételki András

A korábban erőszakos közösülésért, majd zaklatásért elítélt 61 éves V. Z. 2012 -ig élt házastársi kapcsolatban párjával. Amikor a vádlott kiszabadult a börtönből, hazament, ahol nem hagyta békén volt asszonyát. Tavalyelőtt december 5-én délelőtt ittas állapotban tért haza, majd durván szidni kezdte asszonyát. Mi több, azzal fenyegette meg, ha terhelő vallomást tesz rá a bíróságon, akkor már tudja, mit tesz vele... Felhívta a nő figyelmét arra, hogy elmarasztaló vallomását vonja vissza. Miközben ezt mondta, a kezét ökölbe szorítva maga elé emelte, ezzel azt a látszatot keltette, hogy mindjárt megüti a sértettet.

Másnap folytatta erőszakos fellépését, s azt mondta a volt feleségének, hogy amennyiben ismét kihívja a rendőröket, annak következménye lesz. A vádlott annyira tartott az újabb intézkedéstől, hogy december 7-én megint csak ittasan felvette a bokszolók jól ismert alapállását, majd kijelentette: "Ide rendőrök nem jönnek többet!" Az egykori felesége jobbnak látta, ha elmenekül a férfi elől, aki egy ideig követte, majd a visszament a lakásukba, s elővette a légpuskáját, amellyel a levegőbe lőtt. Amikor a járőrök a házuk közelébe értek, jobbnak látta, ha távozik hazulról.

Fél évvel később, tavaly július közepén ittasan vezette a faluban a kocsiját, amikor a rendőrök lekapcsolták. Pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, de az újabb mintavétel már nem sikerült, ezért a zirci kórházban vér- és vizeletmintát vettek tőle.

A törvényszék helyben hagyta a Zirci Járásbíróság döntését, ahol, mint visszaesőt, halmazati büntetésül két év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték V. Z.-t folytatólagosan, hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntettének kísérlete és ittas vezetés vétsége miatt. A férfit két évre eltiltották a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!