Hírek

2017.07.19. 17:07

Veszprém városa segíti a rászoruló családok étkeztetését

VESZPRÉM Tavaly 1,2 millió forintjába került városnak a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetése, az idén egész évre 2,2 millió forintot különítettek el erre a célra a költségvetésben.

Molnár Sándor

A gyermekvédelmi törvény előírja, hogy a hátrányos helyzetű és a fokozottan hátrányos helyzetű gyerekek részére kötelezően biztosítani kell a szünidei gyermekétkeztetést. A város még egy szigorító rendelkezést is bevállalt 2016. március elsejétől. Valamennyi rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek számára biztosítja a szünidei étkeztetést - mondta Némedi Lajos alpolgármester a Deák Ferenc Általános Iskola menzáján megtartott sajtótájékoztatón.

A kormány által előírt feltételek szerint 23 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek van Veszprémben. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben tavaly 332 gyermek volt érintett, 2017-ben 231 gyermek után igényelték a szülők.

A csökkenés oka az, hogy jogszabály határozza meg az egy főre jutó kereset alapján, mely családok részesülhetnek ebben a kedvezményben, és valószínűleg a fizetések emelkedésének köszönhető, hogy csökkent az érintettek száma. Az étkeztetést kötelező feladatként látja el a város. A bölcsődés és óvodás gyerekek számára az intézmény zárásának idejére, az iskoláskorú gyerekeknek a nyári szünetben, legalább 43 napon, míg az őszi, téli és tavaszi szünetben valamennyi munkanapon biztosítják az étkezést. Tavaly nyáron 64 gyermek részére igényelték a családok ezt az ellátást, idén 18 gyermek szülei kérték.

A csökkenés oka vélhetően az, hogy az ebédet nem lehet elvinni, hanem helyben, a menzán kell elfogyasztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!