Hírek

2015.08.23. 10:03

Tele volt a Balaton, kirándulósra sikerült a nyár utolsó hosszú hétvégéje

Balatonfüred – A strandok kiürültek, a sétányok és a borfesztiválok viszont megteltek a hosszú hétvégén. Napozás híján sokan szentelték kirándulásnak vagy tárlatlátogatásnak pihenésüket.

Prevics Éva

A zánkai strandra tervezett vizes gyerekprogramok elmaradtak a rossz idő miatt. A strandokra most csak a legelszántabbak merészkedtek ki, vagy azok, akik egész nyáron csupán most jutottak el a tóhoz. Megteltek viszont a kirándulóhelyek, a sétányok és a borfesztiválok.

Balatonfüreden szombat délután ismét egy tűt sem lehetett leejteni a korzón, de a péntek esti kiállításmegnyitón is annyian voltak a Vaszary Galériában, hogy az emberek be sem fértek az épületbe. Cserép László az önkormányzat művelődési osztályának vezetője a Naplónak elmondta: az időjárás nagyban befolyásolja az emberek kiállítás látogatási kedvét, mérhetően kétszer annyian kíváncsiak ilyenkor egy tárlatra, mint strandidőben.

Átlagos augusztus 20-i hétvége volt - ezt mondta a Naplónak Csizmazia Bulcsú a Tihanyi Bencés Apátság munkatársa. Ez pedig azt jelenti, hogy rengetegen sétáltak Tihanyban, akik természetesen megcsodálták az apátságot is. A szállásadók is jól jártak, most bármit ki lehetett adni.

Nemcsak a nagy wellness szállodák, a kisebb panziók is telt házasak voltak a hosszú hétvégén. Már az azt megelőző napokban gyakorlatilag lehetetlen volt helyet foglalni.

Az egyik nagy balatonfüredi szállodában is csak azoknak volt esélye, akik korábban foglaltak. A hosszú hétvégére ide egyébként éppen a nagy érdeklődés miatt csak legalább három éjszakára lehetett érkezni.

Tamás Barbara értékesítő elmondta: főként magyarok pihentek náluk. Egy másik kisebb szállásadó is arról számolt be, hogy leginkább magyar vendégeket várt. A balatonfüredi panzió - annak ellenére, hogy nem rendelkezik wellness részleggel - telt házzal működött a hétvégén, igaz a hűvösebb, esős idő miatt az utolsó pillanatban érkeztek lemondások - mondta Polonkay Csilla recepciós.

A borongósabb őszies hétvége után az előrejelzések szerint a következő napokban ismét visszatér a nyár. Jövő hét végén ismét harminc fok feletti hőmérséklet lehet és a tó vize is kellemes marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!