Szépül a templom Csopakon

2017. június 19., 21:33 szerző: Szendi Péter fotós: Szendi Péter
komment
CSOPAK Tovább épül-szépül a református templom, ráadásul a jövőben megújulhat a gyülekezeti ház is. Tislér Géza mint fenntartó azt is elmondta, hogy két sikeres pályázat révén az iskolában is jelentős beruházások várhatóak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Három éve komoly fejlesz- tések történtek a református templomban. Akkor egy ingatlaneladással jelentős ösz-szeghez jutott a Csopak-paloznaki Református Társegyházközség. A ragyogó fehér- re festett isten házában meg-újultak a padok, a villamos hálózat, a padlózat is. Megtörtént a belső szigetelés és az orgona felújítása, amely tavaly készült el. A teljes költség elérte a 35 millió forintot.

A Paloznaki utcán a templom tornyát körbeállványozták. - Most jön a külső felújítás, melyre utoljára tizenöt éve volt lehetőségünk. Erre nagy szükségünk van, mert az északi és a keleti oldalt az időjárás nagyon rongálja. Jövőre pedig szeretnénk a templomhajóval folytatni a munkálatokat - mondja ifjú Tislér Géza lelkipásztor.

A külső felújításra tizenöt éve volt lehetőségünk, jövőre pedig szeretnénk a templomhajóval folytatni a munkálatokat - mondja ifjú Tislér Géza lelkipásztor Fotó: Szendi Péter

Átépítenék a gyülekezeti házat, úgy hogy a tetőtér be-építhető legyen, így ott egy pedagógus szolgálati lakást alakíthatnának ki. Az iskolában a létszám ugyanis folyamatosan növekszik, kellenek a tanárok. Az erre beadott pályázatuk sikertelen volt, de Tislér Géza bizakodó. A 2012-ben alapított Csopaki Református Általános Iskolában is jelentős fejlesztések várhatóak. Két pályázatuk is elbírálás alatt áll. Az egyik a szigetelésre és napkollektorok kihelyezésére, valamint a tornacsarnok felújítására irányul, a másik beadványuk pedig a konyha felújítását szolgálná. Ez 100 millió forintos beruházás lenne.

Szendi Péter

2017. június 19., 21:33 szerző: Szendi Péter fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...