Hírek

2016.08.22. 17:39

Strandteszt - Családias hangulatú fürdőhely

Balatonalmádi – A nyüzsgés helyett a nyugalomra vágyók megtalálhatják számításukat a barátságos budatavai strandon.

Marton Attila

Lapunk munkatársai tíz strandot térképeztek fel, és változatos szempontrendszer alapján értékelték a fürdőhelyeket. A sorozat első szereplője a budatavai strand, amely a Fűzfői-öböl szomszédságában található. A 71-es útról letérve könnyen észrevenni, és a strand bejáratától legfeljebb száz méterre halad el a balatoni bringakörút is. A strandtól néhány percre található buszmegállóba nagyjából minden órában érkezik busz Veszprémből.


Az autóval érkezők a strand méretéhez képest jókora, legalább százállásos ingyenes parkolóban hagyhatják az autót, ahol a fák a nap nagy részében árnyékot adnak. A bejárathoz legközelebbi parkolóhelyek közül kettőt mozgáskorlátozott látogatóknak tartanak fenn. A kerékpárral érkezők a bejárat után lévő biciklitárolóban hagyhatják a drótszamarat.

A nem túl nagy, de hangulatos strand megfelelően árnyas, és többféle sportolási lehetőséget kínál. Több pingpongasztalt találhatunk, a játékhoz ingyen biztosítanak ütőt és labdát. Ha az asztalitenisznél aktívabb sportra vágyunk, strandröplabdázhatunk is.

A bejárat melletti épületek egyikében pelenkázót alakítottak ki. A jegyár nem kiugró, többféle kedvezmény is igénybe vehető, a különféle belépőtípusokat németül is kiírják, ami nem haszontalan, ugyanis ottjártunkkor számos külföldi vendég érkezett, akikkel a kommunikáció nem mindig volt zökkenőmentes.


A teljes árú jegy 630 forint, kedvezményt délután négy után kaphatunk, ekkor 470 forintot kell fizetni. A diákok és nyugdíjasok 460 forintot fizetnek a belépésért, kedvezményesen 350-et. A jegyeket bankkártyával is megvehetjük. A rendszeresen visszajáró vendégek bérletet vásárolhatnak, míg az úgynevezett visszatérő jegy némileg drágább, ám ezzel a strandoló elhagyhatja a strandot, és visszatéréskor nem kell új jegyet vennie, valamint a jeggyel aznap a másik két balatonalmádi strandon is fürödhet.

A budatavai strand legfőbb előnye, hogy csendes, árnyas és családias, a fű szép állapotban van, a strandon belül több padot helyeztek ki. A mosdó retró, de tiszta. Eldobált szemetet a strandon sem láttunk, ehhez hozzájárul, hogy lépten-nyomon szemeteskosarakat találnak a strandolók.

A szolgáltatások közül kiemelendő még az ingyenes WiFi is.

Fotó: Stiger Ádám

Egy kisebb gyerekpancsolót a parton alakítottak ki, emellett a lurkókat számos játék – hinta, mászóka, csúszda, homokozó – várja a strandon. A gyerekeknek több hétvégén is szerveztek kézműves-foglalkozást, gyurmázást. A fürdés közben megéhezők több büfé és egy halsütöde kínálata közül is válogathatnak, sőt, pattogatott kukoricát is vehetünk.

A strandon vízi mentő teljesít szolgálatot reggeltől kora estig. A szolgáltatások közül kiemelendő még a vízibicikli-kölcsönzés, értékmegőrzést pedig a pénztárban vállalnak.

Az egyik lejárónál mozgáskorlátozottak vízbe emeléséhez szükséges szerkezet működik, de a megfelelő vizesblokk kialakítása még várat magára. A meder közel fele köves, de nem hínáros és tiszta.

Címkék#strandteszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!