Hírek

2016.08.29. 21:00

Sok száz millió forint a tét?

Balatonfűzfő (mar) - Kilépett a helyi TDM-szervezetből az önkormányzat, Marton Béla polgármester szerint a szervezet nem látta el megfelelően a feladatát.

Marton Attila

Az önkormányzat és a TDM-feladatokat ellátó Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület (BLTE) közötti összekülönbözésről májusban írtunk lapunkban. A szervezet szerint az önkormányzatnak a Parti sétány projekt fenntartási idejére, vagyis 2020-ig tagnak kell lennie a helyi TDM- szervezetben - vagyis az egyesületben - ahhoz, hogy ne kelljen visszafizetnie a megvalósításához kapott közel félmilliárd forintos támogatást.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén négy-három arányban úgy döntött, kilép az egyesületből, mert nem elégedett a szervezet tevékenységével és tagdíj-megállapítási határozataival. Marton Béla polgármester elmondta, az egyesület az utóbbi években a város számára a többi taghoz képest kiugróan magas tagdíjakat állapított meg, emellett nem voltak elégedettek azzal sem, hogy nem alakult ki konstruktív együttműködés az önkormányzat és a TDM-szervezet között. Hozzátette, az egyesület többszöri felszólítás ellenére sem írta alá az idei évre vonatkozó TDM-szerződést a várossal, végül ezért döntöttek a kilépés mellett.

Marton Béla polgármester  Fotó: archív

A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől kapott tájékoztatást úgy értelmezik, a pályázati feltétel nem nevesíti, mely szervezetnek legyen tagja, csak annyit vár el, hogy a fenntartási idő alatt mindvégig tagjai legyenek egy TDM-nek. Az önkormányzat a tervek szerint a Balatonkenesei Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesületbe kéri felvételét novembertől.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!