Hírek

2015.10.13. 18:39

Beteg a fiam, nem drogos! Az édesanya cáfolja, hogy a fia kábítószert fogyasztott volna

Ajka – Nem kábítószer, hanem idegösszeroppanás miatt történt velem július 6-án az, amiről a hírek úgy szóltak, hogy őrjöngő drogos vagyok! – ezt üzente Krisztián, a fiam a börtönből – teszi elém Fehér Csabáné Éva, a férfi édesanyja a kifogástalan helyesírással, gyöngybetűkkel írt levelet.

Kovács Erika

Éva asszony azzal keresett meg, hogy elmondja, fia súlyos beteg volt, amit sajnos a család nem tudott, nem is vették észre semmilyen jelét, és erről július 6-án bizonyosodtak csak meg.

Fehér Csabáné Éva, az anya
Fotó: Kovács Erika

A történtek előtti napon még fia vitte ki a horgásztóhoz, közben beszélt terveiről: hogy családot alapít. - Aztán július 6-án megtörtént az, ami kettétörte életünket - zokog Éva asszony, majd közli, az eset után fia drogtesztje negatív volt. Állítja, a hírek már akkor ennek ellenkezőjéről szóltak, amikor még a vizsgálat meg sem történt. Fehérné felidézi, július 6-án ő otthon a barátnőjével beszélt telefonon, aki egy ajkai üzletnél állt, és a telefonból hallatszott, hogy valaki a háttérben azt kiáltja: "nem láttad Krisztiánt?" - Aztán ettől kezdve életem legborzalmasabb napját éltem át - mondja Fehérné. Utal rá, percek múltán megtudta, hogy fia egy helyi benzinkútnál rendőrökkel került összetűzésbe, miközben ő maga is megsebesült. Éva asszony úgy tudja, fia az eset előtt még kiáltva vizet kért, mert rosszul volt nagyon. Az anya aztán a történtek után rohant fiához a kórházba, de ott már nem találta, a helyi rendőrségen nem beszélhetett vele, napok múltán a veszprémi bírságon látta újra teljesen összetört fiát, aki most levélben üzent az ajkaiaknak, amit az anya nyilvánosságra hozott. Ebből kiderül többek között, fia nagyon sajnálja, hogy a várost a történtekkel hírbe hozta a sajtóban, aznap idegösszeroppanást kapott, és nem a kábítószer nyomott bélyeget az életére, tettét egyébként nem követi el. Már hetekkel előtte nagyon rosszul érezte magát, segítségre lett volna szüksége, közben sokan hátat fordítottak neki, elárulták, azt tervezte családot alapít, békében él. Az anya állítja, a benzinkútnál fiához mentőket kellett volna hívni, közben tudomása szerint azt kiáltották neki, "Krisztán, most megdöglesz a börtönben! " A fia nagyon rossz állapotban van, gyógykezelik, köztük pszichológusok is.

Ahogy korábban megírtuk, F. Krisztián július 6-án egy ajkai benzinkútnál beült egy tankoló személy autójába, mire egy rendőr kérte, szálljon ki, majd végül több rendőrre is rátámadt. A főügyészség az eset kapcsán közölte: az elkövető a cselekményt megelőzően tiltólistán nem szereplő, leggyakrabban herbál vagy biofű néven forgalomba kerülő szintetikus kannabinoidot fogyasztott. Az előzetes letartóztatásban levő vádlottnak az életveszélyt okozó testi sértés mellett hivatalos személy elleni erőszak bűntette, jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete, és könnyű testi sértés vétsége miatt is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!