Rendőrségi

2015.07.06. 15:43

Amerikai krimijelenet az ajkai benzinkútnál? (frissített)

Veszprém - Információnk szerint valamilyen befolyásoltság alatt levő 35-40 év körüli ajkai fiatalember egy ajkai benzinkútnál úgy megvert egy rendőrt, hogy kórházba kellett vinni hétfőn délután.

Kovács Erika

Mint megtudtuk, a férfi előbb mezítláb berohant a kút üzletébe, ahol fizetés nélkül elvett egy vizet, aztán kiment, randalírozott, egy pénzszállító autónál is jelenetet rendezett. Éppen tankolni érkezett egy rendőr járőr, aki próbálta megfékezni, mire a dühöngő férfi úgy megverte, hogy a mentők vitték el a rendőrt. Percek múltán a helyszínre érkezett öt-hat rendőr, akik leteperték a férfit, aki állítólag napközben már a strandon is kötekedett. A szemtanúk azt mondták, olyan jelenetet láttak a benzinkútnál, mint egy amerikai krimiben.

Fotó: Györkös József

Frankó Marianna megyei rendőrségi szóvivő hétfőn este azt mondta, hogy életveszélyes jelenleg a 30 éves ajkai főtörzsőrmester, körzeti megbízott állapota.

Frissítés: Nem kívánt közölni semmit a rendőr állapotáról kedden reggel Nyári Ildikó, az ajkai Magyar Imre kórház főigazgatója.
Megtudtuk továbbá, a dühöngő férfi először egy benzinkútnál vásárló személy autójába ült be, ekkor a kútnál dolgozók – két nő volt munkában - már szóltak a rendőrségnek, és ki is érkezett néhány perc múlva egy rendőr a helyszínre. Mindeközben a férfi beült a kútnál korábban már ott tartózkodó rendőr autójába és ekkor kezdődhetett a dulakodás.

Úgy tudjuk, az életveszélyesen megsérült rendőr koponyasérülést szenvedett.

Információnk szerint a kigyúrt, erős testalkatú férfi nemrég szabadult a börtönből.

Gulyás Ildikótól, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivőjétől kapott tájékoztatás szerint az ügyben a Veszprémi Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy 33 éves férfival szemben, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. július 6-án délután fél öt körül az egyik ajkai benzinkútnál a vele szemben intézkedni akaró rendőrjárőrt bántalmazta. A férfi a helyszínre érkező, és vele szemben eljáró két másik rendőrnek is ellenszegült, egyiküket megütötte.

Az eset előzménye, hogy a férfi egy a benzinkúton tankoló személygépkocsi vezetőülésére ült, melyet a szintén ott tartózkodó rendőrjárőr észrevett. A férfit felszólította, hogy szálljon ki a járműből, melynek az eleget is tett, azonban sietve a szomszédos kútnál álló rendőrautóhoz ment, hogy abba üljön be. Az ügy sértettje ezt meg akarta akadályozni, azonban a férfi ököllel többször megütötte, minek következtében a rendőr a földre került. A gyanúsított a már földön fekvő sértettet is bántalmazta, aki emiatt rövid időre eszméletét vesztette. A férfi ezt követően beszállt a szolgálati gépkocsiba.

A sértett miután eszméletét visszanyerte, a pár percen belül a helyszínre érkező kollégáival együtt folytatta a férfivel szembeni intézkedést, aki továbbra is a rendőrautóban tartózkodott. A gyanúsított a rendőrök felszólítására a gépkocsiból kiszállt, azonban a bilincselésnek már ellenszegült, és az egyik intézkedő rendőrt szintén megütötte. A rendőrök a férfit végül megbilincselték, és társaik helyszínre érkezéséig a földre fektették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!