Hírek

2015.05.20. 15:35

Nem operálják meg Bálintot Izraelben

Veszprém, Tel-Aviv – Mégsem operálják meg Kiss Bálintot Izraelben, az arcdaganattal küzdő veszprémi kisfiú hiába utazott édesanyjával a távoli országba.

Szabó Péter Dániel

Ahogy arról beszámoltunk, közel két héttel ezelőtt repült el Izraelbe Kiss Bálint és édesanyja, Kissné Sipos Marianna. Nagy reményekkel vágtak neki a hosszú útnak, hiszen sok év után felcsillant a remény, hogy végre megoperálják a neurofibromatózissal küzdő 11 éves kisfiút. Az édesanya a Naplónak elmondta, több orvosnál is jártak az elmúlt időszakban, összesen hét alkalommal vizsgálták meg Bálintot az izraeli professzorok.

Fotó: Kissné Sipos Marianna

– Sholmi Constantini professzor a helyszíni vizsgálatok után megerősítette, hogy Bálint arcán nagyon bonyolult és kockázatos műtéttel lehetne csak segíteni, ráadásul a teljes daganatot nem lehet kivenni, optimális esetben is csak 30-40 százalékos javulás lehetséges. Hozzátette, az operációt ugyan most is el lehetne végezni, ám a daganat egyelőre csak esztétikai problémát okoz. Ezen a műtét sem segítene, inkább rontana a helyzeten. Az arcidegbénulás következtében Bálint ugyanúgy nem tudná kinyitni a szemét, illetve lógna az egész arca. Még étkezni sem tudna rendesen. A professzor azt mondta, hogy szeretné megnézni egy év múlva Bálint arca merre változik. Ha közben bármi gond lenne, természetesen azonnal megoperálják – mondta el Kissné Sipos Marianna, aki a tervek szerint május 24-én repül haza kisfiával Izraelből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!