Veszprém

2015.05.07. 07:10

Elutazott egy izraeli klinikára Kiss Bálint és édesanyja

Olvasóink segítségének is köszönhetően elindult egy izraeli klinikára édesanyjával Kiss Bálint. A neurofibromatózissal küzdő veszprémi kisfiút a helyszíni vizsgálatok után műthetik meg Tel-Avivban.

Szabó Péter Dániel

Sok éve küzd a neurofibromatózis nevű genetikai betegséggel a most 11 esztendős Kiss Bálint. A Báthory iskola diákjának arcán nyolchónapos kora óta folyamatosan nő egy ciszta, ami már a szemét veszélyezteti. Hiába járt a család orvostól orvosig, Magyarországon senki sem vállalta az igen komoly operációt, így külföldi lehetőségek után kezdtek kutakodni. A Napló is épp azért indított két hónapon át tartót gyűjtést 2013-ban, hogy segítse az anyagi háttér megteremtését, végül olvasóink nagylelkűségének köszönhetően több mint négymillió forintot tudtunk átadni a Kiss családnak.

Bálint és édesanyja, Marianna nagyon izgultak az utazás előtt, de bíznak benne, hogy sikerrel járnak Tel-Avivban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A közelmúltban vette fel a kapcsolatot Bálintékkal Simon Kálmán orvosközvetítő, aki a kisfiú leleteit több izraeli klinikára is elküldte. Végül Tel-Avivból jeleztek vissza, hogy várják a családot.

– Nagyon izgulunk, hogy mi vár minket, el sem tudjuk hinni, hogy annyi év után végre segítséget kaphat Bálint. Jelen állás szerint vasárnap végeznek majd alapos vizsgálatokat Bálinton az izraeli orvosok, utána tudnak biztosat mondani az operációt illetően – mondta el lapunknak Kissné Sipos Marianna, Bálint édesanyja, aki csütörtök reggel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről utazott ki fiával Tel-Avivba.

Marianna hozzátette, Bálint nyugodtan viselte az elmúlt napok készülődését, csupán az utazástól tartott egy kicsit, hiszen soha nem repült még korábban. – Épp ezért az ablakhoz kértem a jegyet, hogy gyönyörködhessen a felhőkben – tette hozzá Marianna, aki ígérte, folyamatosan beszámol majd a legfrissebb fejleményekről, hogy lapunk olvasói első kézből értesüljenek az Izraelben történtekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!