Hírek

2016.07.22. 18:55

Megint lüktet a város

Veszprém - A hétvége közeledtével még több érdeklődő látogatta az Utcazene-fesztivál koncertjeit, bár sokan nem kizárólag a zene miatt jönnek.

Leitner Vera

A veszprémi utcazene péntek este is tömegeket vonzott a várba, az óváros térre és a Kossuth utcára. A fesztivál legnagyobb vonzereje továbbra is abban rejlik, hogy ismert és kevésbé ismert zenekarok egyszerre lepik el a feldíszített veszprémi utcákat. Ám sokan a fesztiválhangulatban fürdő város, az éjszakai élet miatt látogatnak a központba, akár a környező településekről is, hiszen Veszprémet ilyenkor egészen más, lüktető atmoszféra veszi körül.

Fotó: Nagy Lajos

Ennek megfelelően számos lehetőség nyílik a szórakozni vágyók előtt, és a zeneked-velők közt is mindenki megtalálja a számítását: azok is, akik célzottan, egy adott együttes kedvéért látogatnak ki a rendezvényre, akárcsak azok, akik színpadtól színpadig sodródnak, hogy megtalálják a számukra megfelelő hangzást, az utcazene idei nagy élményét. Utóbbiból, a mindenre nyitott látogatókból talán több akad.

- Barátokkal jövünk le, mindennap kint vagyunk a programokon. Igazából minden érdekel, ami ütős és egy kicsit eredeti - mondja egy látogató a német The Trouble Notes együttes koncertjén, mely valóban egyéni hangzással csalogat: a dobos és a gitáros játéka mellett a hegedűé a szóló.

Aki kilátogat a programokra, maga is megtapasztalhatja, hogy az utcazene nem egygenerációs rendezvény, a legfiatalabbaktól kezdve - akiket elsősorban továbbra is az óriáskerék vonz - az idősebb korosztály képviselőiig mindenki megfordul az utcákon; akit nem az örömzene, azt a hangulat, a régi-új ismerősök és a finom falatok vonzzák.

A pénteki fesztiválnap egyik legnépszerűbb programja a helyi, veszprémi kötődésű Hősök együttes sokakat megmozgató koncertje volt, a szombati zárónap ki-emelkedő eseménye pedig - természetesen az új és a korábban már fellépett zenekarok koncertjei mellett - a szakmai és a közönségdíja-sok kihirdetése, melyet 21 órától tartanak a Meló-Diák színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!