Hírek

2016.09.08. 08:05

Megfenyegette a közterületeseket

Veszprém - Becsületsértés és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 64 éves férfi ellen, aki ez év márciusában kifogásolta a veszprémi közterület-felügyelők vele szembeni intézkedését.

Mátételki András

A sértetteket durva kifejezésekkel illette, fenyegette.

Gulyás Ildikó, a főügyészség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a vádirat szerint a férfi személygépkocsival Veszprém belvárosában, egy megállni és várakozni tilos táblánál parkolt úgy, hogy autójának egyik kereke a járdán állt. Két szolgálatban lévő egyenruhás közterület-felügyelő a szabálytalanságot észlelte, majd a járművet lefényképezte.

A gépkocsiban tartózkodó elkövető ekkor a közterület-felügyelők felé mutogatott, majd a járművel elindult. Röviddel indulását követően azonban megállt, és a gépkocsiból kikiabálva a tőle mintegy két méter távolságra haladó közterület-felügyelőket - akik a munkakörükre tekintettel hivatalos személynek minősülnek - azzal fenyegette meg, hogy eltöri a kezeiket.

Miután a helyszínről továbbhajtott, telefonon felhívta a sértettek felettesét, s kifogásolta a vele szemben történt intézkedést. Azzal fenyegetőzött, hogy a közterület-felügyelőket fel fogja jelenteni, le fogja őket fényképezni, s letöri a kezüket. A telefonbeszélgetést a sértettek is hallották, mivel időközben a közelben lévő irodába érkeztek - mondta végezetül a szóvivő.

Lapunkban május elején foglalkoztunk az üggyel, amikor megírtuk, hogy a Cholnoky lakótelep polgárőr egyesületének a vezetőjét kisebb értékű áruházi lopáson érték tetten. Ebben a cikkben utaltunk arra, hogy az azóta már a polgárőrségből kizárt férfi korábban minősíthetetlenül beszélt  a közterületesekkel, illetve „bemutatott" nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!