Hírek

2016.05.02. 14:18

Csokis drazsét lopott a polgárőr egyesület elnöke

Veszprém - Áruházi lopáson értek tetten egy polgárőr vezetőt a hétvégén - értesült lapunk több megbízható forrásból. Más eljárást is folytatnak ellene.

Mátételki András

Veszprémben, az egyik nagy áruházból lopott két csomag csokis drazsét a Cholnoky-lakótelep polgárőr egyesületének formaruhába öltözött elnöke, akit a biztonsági ember a parkolóból visszakísért az üzletbe. A férfi elismerte tettét, a rendőrök tulajdon elleni szabálysértés miatt vettek fel jegyzőkönyvet a helyszínen.

A 64 éves férfit évekkel ezelőtt Veszprém város az Év polgárőre címmel jutalmazta. Idén március 4-én, a kora délutáni órákban két közterület-felügyelő a Virág-Horgos utca kereszteződésénél a szabálytalanul parkoló polgárőr gépkocsiját lefényképezte. Eközben a feljelentés készítőinek ujjával "bemutatott", ami látható volt a felvételeken. Amikor pedig elindult az autójával, trágár szavak kíséretében többek között ezt mondta: "Eltöröm a kezeiteket!"

A közúti szabálytalanság elkövetése miatt az egyesület elnökét, aki annak idején rendszeresen vitte a budapesti értekezletekre a nemrég elhunyt megyei elnököt, a rendőrség súlyos pénzbüntetéssel sújtotta.

A közterület-felügyelőkkel történt összetűzés kapcsán becsületsértés miatt folyik ellene eljárás - elfogultság miatt - az ajkai rendőrségen.

Korábban arról írtunk lapunkban, hogy ennek az egyesületnek az elnökhelyettese, miután járművével koccant egy parkoló kocsival, elhagyta a helyszínt. Tagadta, hogy akkor ittas volt.

Felhívtuk Dülk Józsefet, a megyei szövetség egyik elnökhelyettesét, hogy a történtek után mit lépnek. Megtudtuk, kedden soron kívüli elnökségi ülést tartanak, ahol eldöntik, hogy a történtek után felfüggesztik-e a tagságát a veszprémi vezetőnek az eljárás befejezéséig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!