Hírek

2016.04.25. 14:17

Ittasan vezetett a polgárőr?

Veszprém - Nekiment féltett autómnak egy férfi a házból, ahogy láttam rajta, feltehetően italos állapotban. A mostanihoz hasonló eset nem először fordult elő, négy-öt éve jellemző már. A férfi egyébként polgárőr is, tőle egyáltalán nem számítana ilyesmire az ember - ezzel keresett meg a veszprémi Steppán Balázs. H. Gy. tagadta, hogy ő bármilyen kárt okozott volna a járműben, és azt is, hogy ivott volna vezetés előtt.

Kovács Erika

A fiatalember felidézte, a minap késő este arra lett figyelmes, hogy bejelzett, illetőleg szirénázott autója mozgásérzékelője, mire ő azonnal az ablakhoz ment, ahonnan látta, féltett járgányának rendszáma a kocsitól körülbelül két méterre a földön hever, és a házban lakó férfi polgárőr feliratozású autójával az eset közelében állt, továbbhaladásra készen. Steppán Balázs azonnal lerohant az udvarra, akkor látta, hogy nemcsak a rendszáma szakadt le, hanem autója eleje is megsérült, de addigra szomszédja már távozott. - Visszamentem a házba a szomszédom feleségéhez, akitől azt kértem, azonnal hívja vissza a férjét, mert nekiment az autómnak és kárt tett benne. Aztán hívtam a rendőröket is. Fél óra múlva a házbeli férfi visszaérkezett, addigra a rendőrök is kiértek. A férfin láttam, hogy alkoholt fogyaszthatott, és ennek a szagát is éreztem a közelében. A rendőrök a helyszínelés után a férfit elvitték, aki mindvégig tagadta az esetet - jegyezte meg Balázs. Hozzátette még, nem ez volt az első eset szomszédjával, aki több esetben is sérülést okozott autójában, amit ő nagy becsben tart, egy régi, különleges járgány, folyamatosan felújítja, költ rá.

Steppán Balázs mutatja, mennyi sérülés van már az autóján szomszédja miatt

Balázsnak az eset után vásárolnia kellett alkatrészeket, hogy a rendszámot vissza tudja tenni a járműre. Meggyőződött arról is, hogy másnap reggelre a házbeli férfi eltávolította az autóról a polgárőr feliratokat, illetve a jelzést. - Nem fordultam volna a nyilvánossághoz, ha megfelelően állt volna hozzá az esethez az illető, de sajnos négy-öt éves problémáról van szó, ami máig nem szűnt meg - közölte Steppán Balázs, aki elmondása szerint valamennyi lakóval jó kapcsolatban áll. Elmondta még, azóta megnézte az épület előtti biztonsági kamerákat, és a felvételek állítását igazolták.

- Nem vettem észre tolatáskor, hogy bármiféle kárt okoztam volna más autójában, ha szól a szirénája, akkor nem megyek el, hanem azonnal megállok. Egyébként is képtelenség az egész, mert a parkolóban a középen álló autó kijjebb állt, és annak nem esett semmi baja - szögezte le H. Gy. A férfi felesége hozzáfűzte, a férje felajánlott egy betétlapot is, amit Steppán Balázs nem fogadott el. A házaspár elmondta, nem hiszik el, hogy valaha is bármiféle kárt okoztak volna Balázs autójában, ami javítást igényelt volna, és az sem helyénvaló kijelentés, hogy régi problémáról lenne szó, az egész rosszindulatú vélekedés, ők 18 éve laknak itt békében mindenkivel, a parkolóban pedig mindig sok autó állt. Nekik soha senkivel nem volt még problémájuk, viszont állításuk szerint házbelijük ezt nem mondhatja el magáról. H. Gy. sérelmezte azt is, hogy összemosta házbelije a polgárőri mivoltát az esettel, ugyanis a történtek idején nem volt szolgálatban, magánemberként közlekedett. Tagadta azt is, hogy ő bármikor is alkohol fogyasztása után ülne autójába, ahogy ez most sem történt meg.

Gaál Csaba megyei rendőrségi szóvivő az ügyet érintő kérdésünkre azt mondta, a Veszprémi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indított nyomozást. Szabálysértésnek minősül, ha a sofőr vezetői engedély nélkül vesz részt gépjárművével a közúti forgalomban. Amennyiben kollégái ilyen cselekményt észlelnek, a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!