Hírek

2015.09.08. 17:16

Iszapper: mindenki ártatlan?

Veszprém – Egyetlen vádpontban sem vagyok bűnös – ezt mondta B. Z. a „vörösiszap” néven ismert bírósági büntető ügy elsőrendű vádlottja a Veszprémi Törvényszéken kedden Szabó Györgyi tanácsvezető bíró előtt.

Kovács Erika

A héten folytatódik az ügy tárgyalása azzal, hogy a közelmúltban történt ügyészi vádmódosítás miatt a vádlottak is módosíthatják álláspontjukat, illetőleg bizonyítást is indítványozhatnak. B. Z. elsőrendű vádlott, akit társaival együtt különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszély okozás bűntette és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség, indítványában azt mondta, az eltelt három és fél év után, amit bírósági tárgyalásokon töltött kollégáival együtt állítja, hogy egyetlen vádpontban sem bűnös.

Bánáti János és Jován László védők a tárgyalás szünetében a bíróságon

Sőt – tette hozzá – ma már sokkal inkább tekinti magát ártatlannak, mint bármikor is. Úgy fogalmazott, hogy az objektív, természettudományos alapú tényfeltárást folytatják”. B. Z. kérelmezte, vallomása kiegészítését a többi vádlott után közölhesse. Kedden több vádlottat is meghallgatott a bíróság, akit ugyancsak vétlennek tartották magukat az ügyben. A tárgyalás szerdán folytatódik az első -, a másod és a harmadrendű vádlottak meghallgatásával a törvényszéken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!