Hírek

2016.10.28. 08:06

Gyújtsunk gyertyát, de ne okozzunk tüzet!

Nézzük meg, hol és milyen körülmények között gyújtunk gyertyát, mécsest, hogy mindenszentek és halottak napja, meg a halloween az ünnepről, a meghittségről szóljon és ne a tűzoltásról! Ezt javasolta Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő a tűzesetek megelőzését érintő kérdésünkre.

Kovács Erika

- Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy lakástűzhöz, amit kegyeleti gyertya okozott, - mondta a szóvivő.

Helt Ákos hozzátette, a legtöbb esetben a gyors beavatkozás miatt csak kisebb, néhány ezer forintos kár keletkezik, de a gyertya miatt adott esetben hatalmas tűz is előfordulhat. Emiatt nagyon ügyeljünk arra, hogy a meggyújtott mécseseket, gyertyákat otthon könnyen meggyulladó anyagok, így papír, terítő, függöny közelébe soha ne tegyük. A temetőben pedig figyeljünk rá, hogy könnyen meggyulladó koszorú, vagy száraz avar ne legyen a mécses közelében, illetve a meggyújtott gyertyákat ne hagyjuk felügyelet nélkül, ami szélcsendes időben is tüzet okozhat, nem beszélve akkor, ha feltámad a szél.

Természetesen ugyanez vonatkozik a halloween alkalmából meggyújtott gyertyákra, mécsesekre is. Arra pedig külön figyeljünk, hogy gyerekek ne gyújtsák meg a gyertyákat, tanácsolta a katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!