Hírek

2016.08.01. 17:05

Altatják az újraélesztett fiút - dudari gyerekek vitték ki a vízből

Zánka - Stabil az állapota a gyermeknek, akit újraélesztettek vasárnap a zánkai táborban, mondta Szabó Éva, a veszprémi kórház főorvosa hétfőn kora este érdeklődésünkre. Megtudtuk, Kristóf, Gyula, Dominik és Tamás dudari általános iskolás fiúk vitték ki a Balatonban élettelenül lebegő gyermeket a partra.

Kovács Erika

- Továbbra is altatásban van a kisfiú, és hűtésterápiát alkalmazunk – mondta érdeklődésükre Szabó Éva főorvos, a veszprémi kórház gyermekgyógyászati centrumának vezetője. Hozzátette, az altatásra az agy védelme miatt van szükség. –Bővebbet csak később lehet mondani az állapotáról, amikor letelik a 72 órás altatás. Remélhetőleg stabil marad az állapota, a vérnyomása is rendben van – közölte a főorvos.

Információk szerint a gyermek Kazincbarcikáról érkezett a zánkai táborba.

Stanka Erika, a dudari általános iskola egyik osztályfőnök elmondta,  30 gyerekkel érkeztük Dudarról vasárnap délelőtt a táborba, és délután lementünk fürdeni. Ahogy a 13 éves Kristóf, és a 12 évesek: Gyula, Dominik és Tamás  játszottak a szörfdeszkájukkal, egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy van mellettük egy kisfiú, aki lebeg a vízen és nem mozdul meg. Megrázták a vállát, arra se reagált, erre a fiút felfektették a szörfdeszkájukra hanyatt, és ekkor látták, hogy a szeme környéke már kék, és iszap is volt a szemében. Elindultak vele a part felé, a fejét tartani kellett, mert élettelen volt. Több felnőttől kértek segítséget, volt olyan, aki rájuk nevetett, mert nem vették komolyan a segélykérésüket. Egy nő aztán komolyan vette ezt, egy férfitől kért segítséget, így emelték partra a gyereket, közben kettő fiú elfutott a vízimentőkért, akik aztán megkezdték a gyermek újraélesztését.

A dudari hősök: Kristóf, Gyula, Dominik és Tamás (Fotó. Stanka Erika)

Kristóf nemrég egészségügyi elsősegély tanfolyamot végzett motorvizsga miatt, és elkezdte hajlítgatni a fiú lábát még a deszkán a vízen, gondolta, hátha az is segít, mivel így a fiú szíve felé pumpálja a vért. - Nem értünk rá megijedni, tudtuk, meg kell mentenünk azt a fiút – mondták a dudari fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!