Hírek

2016.07.31. 15:46

Újraélesztettek egy kisfiút Zánkán (folyamatosan frissítve)

Zánka - Nyolc éves kisfiút élesztettünk újra Zánkán, az Erzsébet üdülőközpontban, közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke vasárnap délután.

Kovács Erika

17:45 Információnk szerint mentőhelikopter is a helyszínen van. A mentőszolgálatot még nem értük el, a tábor vezetését jelenleg is keressük.

18:37 Friss értesüléseink szerint az intenzív osztályra szállították a gyermeket, tudtuk meg a megyei mentőszolgálattól.

19:32 Információnk szerint hatalmas csapatmunkával élesztették újra a gyermeket, a helyszínen volt a Rupert sürgősségi mentőhajó, a vízimentők, a mentőszolgálat, a mentőhelikopter, amely a veszprémi kórházba szállította. Úgy tudjuk, a gyermek játék közben sok vizet nyelt, attól lehetett rosszul. Az Erzsébet Üdülőközpont és Tábor későbbre ígért tájékoztatás a történtekről.

Légi felvételen a tábor strandja, ahol az eset történt
Fotó: Erzsébet-tábor

20:16 Szabó Eszter Judit, az Erzsébet Táborok kommunikációs igazgatója közölte: 2016. július 31-én, vasárnap sajnálatos esemény történt a zánkai Erzsébet-tábor strandján.Az erős déli szél okozta hullámzásban eddig tisztázatlan körülmények között egy nyolc éves kisfiú a víz alá került. A közelben tartózkodók, és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a gyermeket a partra vitték, ahol megkezdték az újraélesztését. A gyermek spontán légzése körülbelül hat perc után visszatért. Eközben a helyszínre érkezett az Erzsébet-táborban szolgálatot teljesítő mentőszolgálat, és riasztották a légimentők helikopterét. A helyszíni közös mentési munkálatoknak köszönhetően a gyermek újraélesztése sikerült, állapotát stabilizálták. Ezt követően a légimentők helikoptere a Veszprémi Gyermekintenzív Osztályra szállította a gyermeket, akinek az állapota továbbra is stabil. A gyermek az úgynevezett általános táborok keretében, csoporttal együtt tartózkodott a táborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!