Hírek

2016.09.16. 06:43

"Fogd be a pofádat, kinyírlak!”

Veszprém - Fogd be a pofádat, kinyírlak! Ezt kiáltotta a vádirat szerint az egyik vádlott a házban, ahol anya és lánya tartózkodott otthon. A 2011 októberében, egy Veszprém megyei városban történt ügyben a Veszprémi Törvényszéken hoztak végzést csütörtökön.

Kovács Erika

Jóváhagyta Mészáros Mária bíró büntető tanácsa az első fokon eljárt bíróság ítéletét, amely K. L. első rendű vádlottat 11 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A bíróság P. I. másod rendű vádlottat 10 év és 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A bíróság F. Zs. harmad rendű vádlottat három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság kötelezte a vádlottakat a bűncselekménnyel okozott kár sértettek részére történő megfizetésére és az eljárás során felmerült bűnügyi költség viselésére. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés megállapítása és a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést. A vádlottak védői elsődlegesen felmentésért, vagy hatályon kívül helyezésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyben korábban megírtuk: a vád szerint egy Veszprém megyei városban a harmadrendű vádlott megmutatta az első- és másodrendűnek a házat, amit ismert és feltételezte, ott pénzt és értéket találnak. Egy asszony és a lánya tartózkodott otthon, ahová a vádlottak 2011. október 5-én, arcukat fekete maszkkal eltakarva, a szúnyoghálót kiszakítva bementek, és egyikük azt kiáltotta a sikoltozó asszonynak, hogy "fogd be a pofádat, kinyírlak!" Aztán a vádlott az asszonyt hasra fordította, takarót dobott rá és rálépett a fejére. A másodrendű vádlott pedig a nő lányát rávágta a lépcsőre, aki könyörgött neki, ne bántsa! Az elsőrendű vádlott folyamatosan megöléssel fenyegette a háziakat, és a vád szerint többször megütötte, megrúgta az asszonyt. A másodrendű pedig maroklőfegyvernek tűnő tárgyat tartott a nők feje irányába, akik megmondták a széf adatait, ahonnan a vádlottak négymillió forint értékben készpénzt, órát, ékszert vittek el. Végül anyát és lányát a kamrába vitték, ahol összekötözték őket, szájukra ragasztószalagot tettek és rájuk zárták az ajtót, de később sikerült kiszabadulniuk. A nők testi és lelki sérüléseket szenvedtek.

Újhelyi Bence ügyvéd érdeklődésünkre csütörtökön elmondta, további jogorvoslatra azután kerülhet sor, ha a bíróság írásba foglalta a végzést. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy védence, a harmadrendű vádlott esetében a bíróság beszámítja az előzetesben töltött körülbelül 16 hónap, és a hozzávetőleg 10 hónap házi őrizetben töltött időt.

(Korábbi írásunkat az ügyről itt olvashatják.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!