Hírek

2014.03.11. 06:26

Nádas égett Ősi határában

Kigyulladt a nádas Ősi határában hétfőről keddre virradó éjjel.

Kovács Erika

Hétfő délután öt órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, miszerint Ősi felől Nádasladány irányába nádas ég – közölte a megyei katasztrófavédelem. A pétfürdői, a balatonfűzfői és a székesfehérvári tűzoltók a nádast az ingoványos talaj miatt csak nehézségek árán, gyalogosan tudták megközelíteni és ezért a tüzet is csak kézi oltószerszámokkal lehetett megfékezni, illetve eloltani. Megfeszített munkával húsz tűzoltó küzdött a lángokkal.

A helyszínre kiérkező veszprémi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a tűzoltás vezetését átvette, és több órás megfeszített munka árán a 25 hektárnyi nádast körülbelül éjfélre tudták eloltani. Kotzó László Ősi polgármestere megnézte a tűz pusztítását, egészen odáig kiment, ameddig csak megközelíthette a területet. A leégett nádas az inotai salakdombok közelében van, emiatt is nagyon nagy kár, hogy egy ipari környezetben ilyen értékes természeti terület leégett, ami némileg ellensúlyozhatta a környezeti károkat. Nagyon sajnálom a történteket, nem beszélve arról, hogy tavasszal az állatvilágban mekkora pusztítás történhet egy ilyen tűzben – vélekedett.

Címkék#ősi#nádas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!